Dünya

İdlib'de ekim ayında 66 sivil öldürüldü, 43 yaşam merkezi hedef alındı

01 Kasım 2023 18:14

Suriye ordusu ile destekçilerinin, ekim ayında "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki 70 sivil yerleşime düzenlediği saldırılarda 66 sivil hayatını kaybetti, 270 sivil yaralandı.

Suriye Sivil Savunması (Beyaz Baretliler), Suriye'de Esed rejimi, Rusya ve İran destekli terörist grupların,"İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki yerleşimlere yönelik saldırılarına ilişkin ekim ayı raporunu yayınladı.

Raporda, aralarında İdlib kent merkezi başta olmak üzere 70 yerleşimin hedef alındığı bilgisi verildi.

Rejim güçlerinin, uluslararası anlaşmalara göre kullanılması yasaklanan ve yakıcı etkiye sahip olan silahlarla 9 kez saldırı düzenlediği belirtilen raporda, savaş uçaklarının 30, Suriye ordusu ve İran destekli terörist grupların ise karadan karaya atış yapılan silahlarla 269 saldırı yaptığı bildirildi.

Saldırılarda 66 sivilin yaşamını yitirdiği, 270 sivilin yaralandığı, ölenlerin 13'ünün kadın, 23'ünün de çocuk olduğu ifade edildi.

Raporda, Suriye ordusu ile destekçilerinin, ekimde ayrıca okul, cami, sağlık tesisi, pazar yerleri ve kamplardan oluşan toplam 43 yaşam merkezini hedef aldığı belirtildi. (AA)