Eğitim

İddia: MEB, liselerdeki biyoloji müfredatına “yaratılış felsefesi” eklemek istiyor

23 Şubat 2024 07:58

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) liselerdeki biyoloji müfredatında değişikliğe giderek içeriğe “yaratılış felsefesi” eklemek istediği öğrenildi.

Cumhuriyet’te Şevval Aydoğan’ın haberindeki iddiaya göre, düzenlemede yaratılışı ayet ve hadislerle anlatan Prof. Dr. Adem Tatlı’nın etkili oldu. Daha önce YÖK tarafından görevden uzaklaştırılan Tatlı, Saidi Nursi’yi öven makaleler de kaleme almıştı.

Toplu istifa gelebilir

İsmini paylaşmak istemeyen söz konusu iddianın sahibi MEB Ders Programı Hazırlama Komisyonu üyesi, hazırlanan müfredat uygulandığı takdirde, altına imza atmayacaklarını ve topluca istifa edeceklerini söyledi.

Eğitim-Sen'den açıklama geldi

Öte yandan konuya ilişkin Eğitim-Sen tarafından açıklama yapıldı. “Müfredat Değişiklikleri ile Bilime ve Bilimsel Gerçeklere Savaş Açılmaktadır!” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Evrim teorisinin biyolojiden genetiğe, tıptan ekolojiye kadar canlılığı ve canlıları ilgilendiren bilimsel çalışma alanlarını birbirine kopmaz bağlarla bağlayan en temel bilimsel ilke olarak kabul edilmesine rağmen MEB tarafından yok sayılmasını anlamak mümkün değildir."