Politika

İddia: Hataylıların Lütfü Savaş tepkisinden sonra CHP'de yeni bir isim gündeme geldi

Adaylık için adı geçen Hatay eski Milletvekili Suzan Şahin, adaylığı kabul etmeyeceğini söyledi

06 Şubat 2024 13:27

Hatay'ın mevcut belediye başkanı CHP'li Lütfü Savaş'ın 6 şubat depremlerinden en çok hasarı alan Hatay'da yeniden aday gösterilmesi CHP'de krize yol açtı. 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle Hatay'da gerçekleşen anmalarda da protesto edilen Savaş’ın adaylığının geri çekilmesinin CHP’nin gündemine gelebileceği öne sürüldü.

11 Ocak’ta gerçekleştirilen CHP PM’de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi yeniden açıklanan Lütfü Savaş’ın adaylığının yarattığı tartışmalar sürüyor.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre parti kaynakları, 9 Şubat Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan MYK ve PM’nin gündeminde Hatay’ın da olacağını kaydetti. Adaylık için adı geçen Hatay eski Milletvekili Suzan Şahin, adaylığı kabul etmeyeceğini söyledi.

Suzan Şahin ismi tartışılıyor iddiası

Şahin’in 6 Şubat depremlerinin ardından kentte yürüttüğü çalışmalar ve Hatay’da sevilen bir isim olması nedeniyle adaylığının değerlendirildiği kaydediliyor. Öte yandan Şahin'in, CHP'nin Hatay'ın ilçe adaylarıyla uyum içinde çalışabilecek bir isim olduğu söyleniyor. İsmi İskenderun Belediye Başkanlığı için de konuşulan Suzan Şahin’in, CHP'nin İskenderun için Mehmet Duduoglu’nun adaylığını açıklaması ile büyükşehir için alternatif olarak tartışıldığı ifade ediliyor.

"Kabul etmem"

Adaylık için isminin tartışıldığını bildiğini ifade eden Şahin, BirGün'e şunları söyledi:

"İsmimin anılması elbette kıymetli. Ama bu iş bu saatten sonra olacak iş değil. Ben bu şehre aşığım, böyle bir teklif beni onurlandırır. Ama bu aşamada böyle bir şey mümkün değil. Üç partiden teklif aldım ama CHP'li doğdum CHP'li ölürüm. CHP bugün yanlışlar yapabilir ama Türkiye'nin kurucu partisidir."