Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan Reina saldırganlarına, "zararımızı karşılayın" davası

09 Ekim 2023 07:11

Reina’da 6 yıl önce yılbaşı gecesi gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Koray Karakoç’un ailesine 1 milyon 873 bin 915 lira 57 kuruş tazminat ödeyen İçişleri Bakanlığı, kurumun zarara uğradığını belirtip bu tazminatın saldırganlardan alınmasını istedi.

Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina’da 2017'de yılbaşı gecesi terör saldırısı düzenlenmişti. 39 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısında, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov, "Anayasayı ihlal" ve "kasten öldürme" suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 368 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Terör saldırısının planlayıcılarından olduğu ve Abdulkadir Masharipov’a yardım ettiği iddia edilen İlyas Mamaşaripov ise, "Anayasaya ihlal etmeye yardım etme", ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etme’ ve ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüse yardım etme’ suçlarından 1452 yıl hapis cezasına mahkûm edilmişti.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Reina’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Koray Karakoç’un ailesine ödediği 1 milyon 873 bin 915 lira 57 kuruşun faiziyle birlikte ödenmesi için terör örgütü üyesi Masharipov ile Mamaşaripov’a yeni bir dava açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, “Hazine zarara uğramıştır. Davalılardan tazminat talep etmekteyiz” denildi.