Gündem

İçişleri Bakanı ve emniyet müdürü seçim çalışmasında: AKP'ye oy istiyorlar

15 Mart 2024 16:59

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’tan sonra, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da AKP’nin yeniden aday gösterdiği Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın seçim çalışmalarına katıldı.

31 Mart yerel seçimlerine iki hafta kala, kamu kurumu çalışanları AKP’nin seçim çalışmalarına dahil olup vatandaştan oy istemeye devam ediyor.

Emniyet Müdürü AKP'li adayla esnaf ziyareti yaptı

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 13 Mart’ta AKP Beyoğlu Belediye Başkanı ve başkan adayı Haydar Ali Yıldız’la birlikte esnaf ziyareti yaptı. Yıldız'la birlikte esnafa seslenen Aktaş, Kulaksız Polis Merkezi’nin AKP’li belediye başkanının desteğiyle açıldığını söyledi. Aktaş’ın bu ziyareti İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya AKP'li adaya oy istedi

Aktaş’tan sonra, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da AKP’li Yıldız’ı ve Cumhur İttifakı’nı desteklemek için seçim çalışmasına dahil oldu. Beyoğlu’nda bir çay ocağında Yıldız’la birlikte konuşma yapan Yerlikaya, Cumhur İttifakı adaylarına oy istedi.

Yerlikaya, buradaki konuşmasında şunları söyledi: 

"(Cumhur İttifakı) Bakın bizim hesabi değil hasbi bir ittifakımız var. Allah nazardan saklasın. Liderlerimiz, 'Biz biriz, diriyiz, iriyiz, kardeşiz, hep beraber Türkiye'yiz.' diyor ve 85 milyonu biz kucaklıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için Türkiye Yüzyılı için ne yapıyoruz? Gece gündüz demeden, Allah'ın izniyle canla başla çalışıyoruz."