Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şirin Payzın ve Turgut Kazan'ı hedef aldı: Kana susamış vampirler; bir başbakanın iki bakanın kanını içtiler, yetmedi

10 Kasım 2022 14:12

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam Halk TV'deki programdaki "Süleyman Soylu'yu içeride görme ihtimalimiz olabilir" sözlerine  tepki gösterdi. Bakan Soylu, programında değerlendirmelerde bulunan Türkiye'nin önde gelen hukukçularından, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan ve gazeteciler Şirin Payzın’a "Kana susamış vampirler; bir başbakanın iki bakanın kanını içtiler, yetmedi" dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan Bakan Soylu, Türkiye'nin önde gelen hukukçularından, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan ve gazeteci Şirin Payzın’ı hedef aldı.

1961'de  asılan eski Başbakan Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan hatırlaması yapan Soylu, “Kana susamış vampirler... Bir Başbakanın iki Bakanın kanını içtiler, yetmedi. Batı'nın ve Soros’un operasyon çocukları... Elinizden geleni ardınıza koymayın” dedi.

Bakan Soylu, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İktidar değişince(!) Yanındaki majestelerinin hukukçusu ile temennileri Süleyman Soylu’yu içeride görmekmiş. Kana susamış vampirler... Bir Başbakanın iki Bakanın kanını içtiler, yetmedi. Batı'nın ve Soros’un operasyon çocukları... Elinizden geleni ardınıza koymayın."

 

Gazeteci Şirin Payzın, Bakan Soylu'ya yanıt verdi. Programdaki ""Süleyman Soylu'yu içeride görme ihtimalimiz olabilir"  sözlerini düzelttiğini ifade eden Payzın, Bakan Soylu'nun paylaşımını alıntılayarak "Sayın Bakan, ifademdeki kastın bu olmadığı sizin de paylaştığınız düzeltmemden(yanlış anlaşılmasın diye) ve açıklamamdan anlaşılmış olmalı. Sözlerimin mesajı hukukun bir gün herkese lazım olacağıdır. Hukukun siyasetten arındırılarak bağımsız olması hepimizin arzusu ve ihtiyacıdır" yanıtı verdi.