Politika

İbrahim Kiras: Son yıllarda Afganistan ve Pakistan'dan gelen '18-30 yaş arası erkek' göçmen kitlelerinin durumu izaha muhtaç

Kiras, "Ekonomik tablonun sebebi mülteciler mi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı

14 Haziran 2022 10:31

Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, sığınmacılar konusunda yaşanan sıkıntıların kötü yönetimden kaynaklandığını belirterek, "11 yıl önce başlayan iç savaştan kaçan Suriyeli sığınmacıları Türk milleti bağrına bastı. Ne var ki aradan geçen zamanda bu insanların geleceğine ilişkin hiçbir vizyon ve hiçbir somut politika üretilmedi. Ülkedeki sığınmacılar konusunun bugüne kadar ciddi bir sosyal krize dönüşmemiş olması Türk toplumunun olgunluğu ve tarihi tecrübesi itibarıyla geliştirebildiği empatik yaklaşım sayesinde mümkün oldu. Ancak mesele bir devlet politikası çerçevesinde ele alınmayınca bazı toplum kesimlerinde doğal olarak oluşan huzursuzlukların kontrol edilebilmesi zorlaştı" dedi. 

Kiras, son birkaç yıldır Afganistan ve Pakistan'dan gelen genç erkeklere dikkat çekti. Kiras, "Suriyeliler haricinde ise, son birkaç yıl içinde Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden gelen dikkat çekici sayıdaki '18-30 yaş arası erkek' göçmen kitlelerinin durumu ise ayrıca izaha muhtaç bir mesele iken, konuyu ısrarla hükümet politikalarının dışındaki bir alana çekmeye çalışmak ve sosyal bir krize zemin hazırlamaya kapı açmak 'muhalif' olma iddiasındaki bir kesim açısından en hafif tabirle yanlış bir yaklaşım. Tıpkı muhalefetin başka bir kesiminin böyle bir sorun yokmuş gibi davranması ve topluma bir çözüm vaadinde bulunmaktan imtina etmesi kadar yanlış" dedi.