Gündem

Hürriyet yazarı Selvi: "Asker kışlasından geç çıktı" derken insanda biraz vicdan olur

27 Şubat 2023 08:09

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 11 ili etkileyen, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından askerin bölgeye geç gönderildiği iddiasına tepki gösterdi, "İnsanda biraz vicdan olur" dedi. 

Deprem bölgesinde bulunan Selvi, bugünkü yazısında ordunun bölgeye ilk 48 saatte gönderilmediğine yönelik iddialar hakkında şunları yazdı:

"Adana’dan helikopterle İskenderun’daki askeri birliğe geçtik. Yardımlar için lojistik merkez olarak kullanılıyor. Ama muazzam iş yapıyorlar. Hangi ruhla çalışıyorlar diye soracak olursanız, birlik komutanı, 'Depreme evimde yakalandım. Evden çıkınca ilk işimiz; eşim çocuğu aldı, arabayla memlekete gitti, ben ise ayağımda terlik, üstümde pijama ile birliğime koştum' diye anlattı. Gerisini siz hesap edin.

Hani diyorlar ya 'Asker niye geç çıktı?' diye. Pijamasıyla birliğinin başına koşan komutan geç mi çıktı? Hatay Havalimanında askeri helikopterlerin pilotlarıyla tanıştım. Bir pilot, depremin ilk anlarında enkazdan çıkarılmış. Eşini güvenli bir yere gönderdikten sonra şimdi helikopteriyle yardım taşıyor. Bu pilot mu kışlasından geç çıktı? 'Asker kışlasından geç çıktı' derken insanda biraz vicdan olur." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Bakan Soylu: Askerin deprem bölgesine gönderilmediği iddiası spekülasyon