Ekonomi

Hürriyet ekonomi yazarı: Borsada dalgalı seyir sürebilir, yatırımcı ikinci tur seçimleri bekliyor

21 Mayıs 2023 08:24

Hürriyet yazarı Zeynel Balcı, “14 Mayıs seçimlerinin ardından Borsa İstanbul’da dalgalı seyir hâkim. Kararsız yatırımcılar seçim gibi çok önemli bir gündemi geride bırakıp önüne bakmak istiyor. Bunun için de 28 Mayıs bekleniyor. Öte yandan sanayi hisselerindeki primler ve hisse bazlı hareketlilik de yakından izleniyor” diye yazdı.

Balcı, 12 Mayıs haftasında büyüklüğü 2,3 trilyon lirayı (120 milyar dolar) aşan kur korumalı mevduat (KKM) hakkında da, “Toplam mevduatın yaklaşık yüzde 23’ü KKM’de. Bu durum tasarruf sahiplerinin kararsızlığını göstermesi açısından çarpıcı bir rakam. Belirsizlikler dağılana kadar güvenli limanlarda bekleme eğilimi ağır basmış. Yıl sonuna kadar uzatılan KKM’den nasıl çıkılacağına dair şimdiye kadar henüz net bir öneri gelmiş değil. Zamanı gelince bakılacak artık” değerlendirmesini yaptı.

Balcı, “Tasarruf sahipleri yatırımlarına yön vermek için ilk aşamada seçim sonuçlarını görmek isterken, diğer yandan piyasanın olağan seyrine dönmesini bekliyor. Bu süreç 28 Mayıs tarihine kadar devam edecek gibi görünüyor” diye ekledi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.