Medya

Hukukçu Ersan Şen, televizyon kanalı kuruyor

04 Eylül 2023 20:09

Hukukçu Ersan Şen, "Ekol TV" isimli televizyon kanalı kurdu. Ekol TV'nin gelecek sene yayına başlayacağı öğrenildi.

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen televizyon kanalı kuruyor. 

Medyaradar'ın haberine göre, Şen ve kanal yöneticileri, önümüzdeki haftadan itibaren sektörde çalışan birçok isme teklif götürmeye hazırlanıyor.

İsminin Ekol TV olduğu belirtilen televizyon kanalı için binanın tutulduğu ve çalışmaları başlanıldığı öğrenildi.

Ekol TV’nin yayın hayatına Ocak 2024’te başlayacağı bildirildi. 

Ersan Şen-Akşener olayı ve cumhurbaşkanlığı "adaylığı"

Ocak ayında, gazeteci Sevilay Yılman, birlikte katıldıkları canlı yayında avukat Ersan Şen'e, "100 bin imza toplansa, Cumhurbaşkanı adayı olur musun?" sorusunu yöneltmişti. Şen ise, "Taktir halkın, elbette. Neden olmayayım? Olan nasıl oluyor. Onların benden fazlası mı var. Onların yaptığını ben de yaparım. Onların benim kadar hukuk bilgisi mi var, hayır yok. Eğer halk seni alır bir yere götürürse..." yanıtını vermişti.

Mart ayında ise İYİ Parti lideri Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü Altılı Masa toplantısında beş liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini ve partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini söyleyerek, Altılı Masa'dan ayrıldıklarını açıklamıştı. Habertürk TV'deki Olaylar ve Görüşler programının canlı yayınında konuşan Prof. Dr. Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini söyledi.

Ersan Şen, “İyi Parti teklif ederse aday olur musunuz?” şeklindeki soruya, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz. Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” yanıtını verdi.

"Akşener görüşmek istedi"

Program devam ederken, Ersan Şen, Meral Akşener tarafından arandığını söyleyerek, “Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz’ dedi, ‘Ciddiyim’ dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan yalnızca dört gün sonra, Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcılığı formülü ile masaya geri dönmesinin ardından Şen’in adaylık ihtimali de ortadan kalktı. 

 TV‘ye konuşan Şen, Altılı Masa’yı birleştirdiği ve Akşener’den telefon geldiği için "gururlu olduğunu" söylerken yeni hedefini açıkladı.

Şen, “Bana memleketten, milletten, devletten, seçilenden böyle bir talep gelirse seve seve Adalet Bakanı olarak hizmet etmek isterim. Bu kapıları kimse kapatamaz" dedi.

TIKLAYIN - Prof. Dr. Ersan Şen, 'adayım' dedi; Akşener'den 'görüşelim' yanıtı geldi

TIKLAYIN I Akşener, ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrıldı, CHP'li İmamoğlu ve Yavaş'ı İyi Parti ile birlikte davranmaya çağırdı!

TIKLAYIN I '100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olur musun' sorusuna Ersan Şen'den yanıt: Elbette, neden olmayayım?