Gündem

HÜDA PAR’lı Şeyhmus Tanrıkulu, bu kez CHP’li Özgür Özel’i hedef alarak tekrar etti: Korkunun ecele faydası yok, 15 Mayıs “sonun başlangıcı” olacaktır

08 Nisan 2023 09:10

Terör örgütü Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen ve seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan HÜDA PAR'ın Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, geçen günlerde muhalefete yönelik söylediği, “15 Mayıs sonun başlangıcı olacak” sözlerini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i hedef aldı. Tanrıkulu, “Korkunun ecele faydası yok. Maddi ve manevi değerlerimize savaş açan, sapkınlıkları destekleyen kim varsa hepsi için 15 Mayıs, ‘sonun başlangıcı’ olacaktır” dedi.

Özel, 5 Nisan’da düzenlediği TBMM basın toplantısında Tanrıkulu’nun sözlerini anımsatarak, “Hâlâ masum göstermeye çalışanlar var. Meclis’e sokacaklar, Gaffar Okan’ın kemiklerini sızlatacaklar” dedi.

Özel’in bu açıklamalarına HÜDA PAR’dan yanıt geldi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Tanrıkulu, Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Özel’i hedef aldı. Sözlerinin tehdit değil tespit olduğunu savunan Tanrıkulu, “Sözümün İslam düşmanlarının tepkisini çekeceğini biliyordum. Ancak biri var ki herkesten önce üzerine alınıp, ‘sonun başlangıcı’ sözümü tehdit olarak lanse etti” dedi. Özel’e seslenen Tanrıkulu, “Korkunun ecele faydası yok. Maddi ve manevi değerlerimize savaş açan, sapkınlıkları destekleyen kim varsa hepsi için 15 Mayıs ‘sonun başlangıcı’ olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Emniyet Müdür Gaffar Okkan iddialarıyla ilgili, “Elimize üniformalı veya üniformasız hiçbir masumun kanı bulaşmamıştır. Boşuna bizi teröre yakıştırmaya çalışmayın. Konuşma hakkınız yoktur” dedi.