Seçim 2023

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Trabzon'daki stant gerginliğini değerlendirdi: Yakalarını kurtaramayacaklar, cezalarını çekecekler

04 Mayıs 2023 15:25

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Trabzon'da partisinin standına saldıranlara ilişkin, "Siyaset yapma hakkımızı engelleyenler yakalarını kurtaramayacaklar. Cezalarını çekecekler" diye konuştu.

Yapıcıoğlu, partisinin Trabzon'daki seçim standına gerçekleştirilen saldırıya ilişkin ilk kez konuştu.

Haberler.com'a konuşan Yapıcıoğlu, "Kimse bizim düşüncelerimize katılmak zorunda değil ancak başkalarının siyaset hakkını engelleyemezsiniz. Siyaset yapma hakkımızı engelleyenler yakalarını kurtaramayacaklar. Biz ortamı germek istemiyoruz. Bunun için standı kaldırdık, yine kaldırırız. Birkaç provokatörün ortalığı germesini istemiyoruz" dedi.

"Trabzonlu insanları sükûnete çağırıyorum"

Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Provokasyon sadece bir taraflı değil. Ham bilgileri ben kamuoyu ile paylaşmak istemiyorum. Ekranlardan zaten rozetleri de görünüyor. Sadece bir siyasi parti değil. CHP'nin, İyi Parti'nin, Zafer Partisi'nin içinde olduğu arkadaşlarımız tarafından tespit edilmiş. Görüntüler de var. Orada provoke edilmiş Trabzonlu insanları sükûnete çağırıyorum.

"Ortamı germek istemiyoruz"

Siyaset yapma hakkımızı engelleyenler yakalarını kurtaramayacaklar. Cezalarını çekecekler. Kim ortalığı karıştırmak istiyorsa bunun hesabı sorulmalı. Biz ortama germek istemiyoruz. Bunun için standı kaldırdık, gerekirse yine kaldırırız, sıkıntı değil. Birkaç provokatörün kışkırtmalarının daha nahoş olaylara yol açmasını istemiyoruz."