Dünya

Huawei'nin kurucusu Zhengfei: Önümüzdeki 10 yıl sancılı bir dönem olacak

Shutterstock

25 Ağustos 2022 16:43

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei'nin şirket çalışanlarına gönderdiği bir not basına sızdı. Huawei'nin geleceği hakkında konuşan Zhengfei'nin gönderdiği notta, ""Önümüzdeki 10 yıl, küresel ekonomi daralacağı için sancılı bir dönem olacak. Huawei, 2023'e hatta 2025'e kadar fazla iyimser beklentileri azaltmalı" yazdığı öğrenildi. 

The Guardian'ın derlediği habere göre, Zhengfei, Çinli teknoloji devinin geleceğine dair karamsar. Zhengfei, eğer Huawei ayakta kalmak istiyorsa, genişleme yerine kâra odaklanması gerektiğini belirtti.

Çinli iş insanı, önümüzdeki özellikle 3 senenin zor geçebileceğini söyleyerek, "Önümüzdeki 10 yıl, küresel ekonomi daralacağı için sancılı bir dönem olacak. Huawei, 2023'e hatta 2025'e kadar fazla iyimser beklentileri azaltmalı. Geçmişte küreselleşme ideolojisini benimsedik ve tüm insanlığa hizmet etmesini amaçladık. Peki şimdi idealimiz nedir?" dedi. 

Huawei'nin geleceği hakkında konuşan Zhengfei'nin gönderdiği notta, "Piyasa yapısına adapte olmalıyız ve neler yapılıp nelerden vazgeçilebileceğine dair çalışmalıyız" ifadeleri yer aldı.

Çinli teknoloji devi Huawei, Donald Trump'ın ABD başkanlığıyla beraber Çin-ABD ticaret savaşının ortasında kaldı. Son verilere göre, şirketin geliri bir önceki yıla göre yüzde 14 azaldı.

Bir diğer yandan, Covid-19 kısıtlamaları ve küresel resesyon endişeleri nedeniyle Çin, yüzde 4,8 ile son yılların en düşük büyüme rakamlarından birini açıklamıştı.