Dünya

Hong Konglu göstericiler ABD Konsolosluğu önünde Trump'tan yardım istedi

ABD Savunma Bakanı Esper, Pekin hükümetinden acilen bir çıkış yolu bulmasını istemişti

08 Eylül 2019 20:04

Hong Kong'da aylardır protestolara neden olan yasa tasarısının geri çekilmesine rağmen devam eden yönetim karşıtı gösteriler devam ediyor. Binlerce Hong Konglu şehrin ada kısmında bulunan Merkez İstasyonu yakınındaki Amerikan Konsolosluğu önünde toplanarak ABD Başkanı Donald Trump'tan özgürlük ve demokrasi adına yardım istedi.

Euronews'in haberine göre, protestoların 14'üncü haftasında ellerinde Amerikan bayraklarıyla sloganlar atan ve pankartlar taşıyan göstericiler herhangi bir şiddet olayına karışmazken, Hong Kong polisi her ihtimale karşı hazır bulundu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Paris'te yaptığı çağrıda Pekin hükümetinden Hong Kong havaalanına taşınan protestolar ve Mong Kong semtindeki sert polis müdahalesinin ardından devam eden gösteriler konusunda acilen bir çıkış yolu bulmasını istemişti.

Hong Kong Lideri Carrie Lam, aylardır devam eden protestoları başlatan suçluların Çin'e iade yasasını iptal etmesine rağmen göstericiler yasa iptali ve verilen imtiyazların geç kaldığını öne sürerek farklı taleplerde bulunmuştu.

Göstericiler, Çin'in bölge üzerinde baskısını azaltması, şiddet olayları sırasında tutuklananların serbest bırakılmasını ve protestoların "ayaklanma" olarak ifade edilmesine karşı çıkıyor.