Dünya

Hong Kong'da eylemler devam ediyor: Protestocular futbol maçında Çin milli marşını yuhaladı, alışveriş merkezlerinde marşlar söylendi

11 Eylül 2019 08:38

T24 Dış haberler

Hong Kong'daki hükümet karşıtı eylemlere katılan protestocular, seslerini dünyaya duyurmak için farklı yöntemler denemeye devam ediyor.

Hong Kong Stadyumu'nda Çin ile İran arasında oynanan futbol maçının ortasında binlerce protestocu Çin milli marşını yuhaladı. Maça giden birçok protestocu boynuna "Hong Kong için mücadele edin" yazılı atkılar taktı.

Protestolar barışçıl bir şekilde alışveriş merkezlerine de taşındı. Kalabalık gruplar Hong Kong'un alışveriş merkezlerinde beklenmedik bir şekilde bir araya gelip protestoların "resmi olmayan marşı" haline gelen 'Hong Kong'a Zafer" bestesini seslendirdi. Farklı AVM'lerde çekilen görüntüler sosyal medyada binlerce paylaşım aldı.

Daha önce Hong Kong'daki bir alışveriş merkezi polislerin protestoculara yaptığı müdahale ile dünya basınının gündemine gelmişti.

Geçen hafta dev protestoların başlamasına sebep olan Çin'e suçlu iadesi ile ilgili yasa tasarısı Hong Kong'un Baş Yönetici'si Carrie Lam tarafından geri çekilmişti ancak bu eylemleri durdurmadı. Protestocular tam demokrasi ve polis şiddetine dair soruşturmalar talep ediyor.