Dünya

Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Wilders'dan Erdoğan'a: Türk kadınlarını taciz eden Arapları hala kardeşiniz olarak görüyor musunuz?

23 Haziran 2023 14:57

T24 Dış Haberler

Hollanda’da aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, Türkiye’den kadınların kendisine, “Araplar tarafından tacize uğradıklarını” söylediğini iddia ederek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Türk kadınlarını taciz eden Arapları hala kardeşiniz olarak görüyor musunuz“ sorusunu yöneltti.

Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ifadeleriyle gündem olan Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek, şöyle dedi:

Pek çok Türk kadın bana Türkiye’deki Arapların onları taciz ettiğini, onlara “fahişe” dediğini ve kötü davrandığını söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, lütfen bana söyleyebilir misiniz Türk kadınlarını taciz eden Arapları hala kardeşiniz olarak mı görüyorsunuz? Türkleri mi yoksa Arapları mı daha çok seviyorsunuz?”

Atatürk paylaşımı yaptı

Wilders, daha sonra başka bir tweet ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk alıntısı paylaştı.

Wilders'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

Mustafa Kemal Atatürk"

Wilders, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren Türklerin Türkiye’ye dönmesini istemişti.