Dünya

Hollanda'da köprüyü kapatan 130 çevreci aktivist gözaltına alındı

Amsterdam polisi, gösterinin belediye tarafından onaylanmadığını açıkladı

13 Ekim 2019 00:24

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, bir köprüyü işgal eden iklim protestocularının eyleminde 130 aktivist gözaltına alındı.

Euronews'in haberine göre, "Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı)" adlı grup tarafından düzenlenen eylemde, sabah 9'dan itibaren onlarca eylemci Blauwbrug köprüsü altına geçerek gemilerin geçmesini engelledi.

Amsterdam polisi yaptığı açıklamada, gösterinin belediye tarafından onaylanmadığı ve aktivistlerin trafiği engellediği için gözaltı kararı alındığını ifade etti.

Başkent Amsterdam'da geçen pazartesi günü, yüzlerce eylemci trafik akışının yoğun olduğu Devlet Müzesi önündeki Stadhouderskade Caddesi'ni çadırlar kurarak işgal etmiş ve bir hafta boyunca farklı işgal eylemleri düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) adlı grup organize ettiği gösterilerde iki hafta boyunca 'barışçıl bir sivil başkaldırı' yaparak karbon emisyonu sorunu ve ekolojik felaketlere kamuoyunun ve hükümetlerin dikkatini çekmeyi hedefliyor. Dünyanın birçok kentinde eylemler düzenliyor.