Dünya
Deutsche Welle

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e yapılan füze saldırısının sorumluluğunu üstlendi

11 Ekim 2023 13:19

Hizbullah, bu sabah Lübnan'ın güneyinden İsrail askeri mevkilerine güdümlü hassas füzeyle yapılan saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Açıklamada saldırının İsrail'in Pazartesi günü düzenlediği ve üç Hizbullah savaşçısının ölümüyle sonuçlanan operasyona misilleme olduğu belirtildi. İran destekli örgüt "Dhayra köyüne bakan" "bir siyonist mevkinin hedef alındığı" kaydetti. Lübnan'ın güney sınırdaki Dhayra köyünün karşısında İsrail'in Aramşe köyü yer alıyor.

İsrail ordusu da Aramşe köyü yakınlarında  kendilerine tanksavarla ateş açıldığını ifade ederek Lübnan sahasına ateşle karşılık verdiklerini duyurdu.

Reuters'e konuşan görgü tanıkları İsrail topçusunun Dhayra yakınlarında bir füze fırlatma noktasını vurduğunu belirtti.

İsrail'in Lübnan'ın yanı sıra ve Suriye topraklarından da roket atışları yapıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus,  "Bu roketlerin Suriye silahlı kuvvetleri tarafından mı Suriye rejiminin desteklediği çok sayıdaki İran milislerinden biri ya da Hizbullah tarafından mı ateşlendiğini bilmiyoruz. Bildiğimiz ateşe ateşle karşılık verdiğimiz ve bölgedeki durum sakin" dedi.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle