Eğitim

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen vakfa MEB'den özel izin!

16 Aralık 2023 09:43

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR ile bağlantılı Peygamber Sevdalıları adlı vakıf, ilk ve orta dereceli okullarda, "Onu Oku, Onu Yaşa" adlı yarışma düzenlemek için MEB’e başvurdu. “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına bağlı kalınması” şartıyla Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, bu yarışma iznini onayladı.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Topçu’nun verdiği izin, 81 il ve tüm ilçe milli eğitim müdürlüğü ile devlet ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullara resmi yazıyla duyuruldu. Hizbullah, yarışma adı altında böylece ilkokul 4. sınıf ile 12. sınıf arası tüm okullardaki 10-18 yaşlarındaki 10 milyon öğrenciye, MEB’in onayıyla erişmek için yasal hak kazandı.

Ödülü kazanan "bayan" ise yanına "mahremiyet" şartı

MEB onayıyla öğrencilerin katılabileceği yarışma başvuruları 22 Ocak 2024’e kadar yapılabilecek. Yarışma şartlarında “Umre ödülü kazanan veya kazananın yerine giden aday bayan ise mutlak surtte bir mahreminin yanında olması gerekmektedir. Ancak kendileri ile gidecek mahreminin masrafları kendilerine aittir” uyarısı da yer alıyor.

11 Şubat 2024’teki yarışma sonunda 4 ayrı kategoride 1.300 ödül verilecek. Ödüller arasında dizüstü bilgisayarlar, bisikletler, çeyrek altın, umre ziyareti gibi ödüller var. Öğrenciler yoksulluktan bilgisayar, bisiklet, teleskop, elektronik saat gibi ödüller nedeniyle yarışmaya ilgi gösteriyor.

Ülkelerini "Kürdistan" olarak yazdırmışlardı

HÜDA PAR ve Peygamber Sevdalıları Vakfı, birçok yapıda ortak hareket ediyor. HÜDA PAR Genel Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı 8. Alimler Buluşması konuşmacılarından Molla Beşir Şimşek aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı. Katılımcı 20 konuşmacıdan Ömer Abdülaziz, İmad Kerim, Ali Bapir’in ise ülkelerini “Kürdistan” olarak yazdırdığı görüldü.