Yaşam

Hindistan'da bahar kutlamalarının yapıldığı "Rongali Bihu" festivali Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

14 Nisan 2023 13:45

Hindistan'ın Assam eyaletinde düzenlenen bahar festivaline katılan 11 binden fazla dansçı, davulcu ve şarkıcının sergiledikleri performans, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerini aldı.

The National'ın haberinde yer alan bilgilere göre, dün eyaletin başkenti Guwahati'deki Sarusajai Stadyumu'nda geleneksel kıyafetler giyen erkek ve kadın sanatçılar geleneksel "bihu" dansı yaparak şarkı söyledi.

11.300 dansçı ve davulcunun katılımı, Guinness Rekorlar Kitabı'na alındı.

Düzenli olarak 13 Nisan tarihinde baharın gelişini kutlamak amacıyla yapılan "Rongali Bihu" festivali, Assam eyaletiyle özdeşleşmiş birtakım geleneksel halk danslarını içeriyor.

Etkinliğin önemli temsilcilerinden Eyalet Başbakanı Himanta Biswa Sarma'nın paylaştığı videoda, festivalin paydaşları olan dansçılar, şarkıcılar ve davulcuların ahengi göze çarpıyor.

Sarma, sergilenen performansın, 11 bin kişinin mucizevi bir uyumla dans etmesi sayesinde rekorlar kitabına girdiğini belirterek festivali "Assam kültürü için yeni bir uyanış" olarak nitelendirdi.

Assam'ın kültürel mirasının küresel ölçekte tanınırlığını sağlamak için düzenlenen etkinliğin katılımcıları eyaletin dört bir yanından seçildi ve katılımcılar aylarca pratik yaptı.

Katılımcıların her biri, rekor kıran etkinliğe katkılarından dolayı 300 dolar kazandı.

Bir tarım ülkesi olan Hindistan'da bütün topluluklar her nisan ayında baharın gelişini festivaller düzenleyerek kutluyor.