Dünya

Hindistan Başbakanı Birleşmiş Milletler'de yoga seansına liderlik edecek

21 Haziran 2023 13:02

T24 Dış Haberler

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin, 9. Uluslararası Yoga Günü münasebetiyle bugün New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde üst düzey BM yetkilileri, dünyanın dört bir yanından gelen elçiler ve önde gelen kişilerin katılacağı bir yoga seansına liderlik edeceği açıklandı.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan paylaşımda Hindistan Başbakanı’nın New York’a gittiği, çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiği ve 21 Haziran’da yoga programına katılacağı ifade edildi. ABD seyahatinin ilk gününde Modi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk’ın yanı sıra, astrofizikçi Neil deGrasse Tyson gibi ünlü isimlerle de görüşmeler geçekleştirdi.

Hindistan Başbakanı Modi, ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden'ın daveti üzerine ABD'ye gerçekleştirdiği ilk devlet ziyaretinin birinci ayağında New York'ta bulunuyor.

The Economic Times’ın haberinde, Uluslararası Yoga Günü vesilesiyle bir video mesajı yayınlayan Başbakan Modi, Hindistan'ın her zaman birleştiren, benimseyen ve kucaklayan gelenekleri beslediğini söyledi.

Modi, "Yoga aracılığıyla çelişkilerimizi, tıkanıklıklarımızı ve dirençlerimizi ortadan kaldırmalıyız. 'Ek Bharat, Shreshtha Bharat' ruhunu dünyaya örnek olarak sunmalıyız” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yoga Günü için yayınladığı mesajda yoganın insanları birleştirdiğini söyledi. "Yoga bedeni ve zihni, insanlığı ve doğayı ve dünyanın dört bir yanında güç, uyum ve barış kaynağı olduğu milyonlarca insanı birleştirir" dedi.

Birleşmiş Milletler, 2014 yılının aralık ayında 21 Haziran'ı Uluslararası Yoga Günü olarak ilan etmişti.

Uluslararası Yoga Günü'nü tesis eden BM Genel Kurulu karar taslağı Hindistan tarafından önerilmiş ve 175 üye devlet tarafından onaylanmıştı.

Öneri ilk olarak Başbakan Modi tarafından BM Genel Kurulu'nun 69. oturumunun açılışında yaptığı konuşmada dile getirilmişti.