Dünya

Hillary Clinton: Gençler tarih bilmiyor, Arafat teklifimizi kabul etseydi 24 yıldır bir Filistin devleti vardı

Clinton, katıldığı MSNBC yayınında ABD kampüslerindeki Filistin yanlısı gösterileri gençleri "tarih bilmemekle" eleştirdi

10 Mayıs 2024 11:22

T24 Dış Haberler

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, katıldığı bir canlı yayında ABD üniversitelerindeki Filistin yanlısı eylemleri eleştirerek "Gençler Orta Doğu tarihi hakkında pek bir şey bilmiyor" dedi. Clinton ayrıca, "Orta Doğu ile ilgili olarak, İsrailliler ve Filistinlilerin bir araya gelmesinin eşim, dönemin İsrail Başbakanı ve dönemin Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı tarafından sağlandığını bilmiyorlar" ifadelerini kullandı. 

Clinton, katıldığı MSNBC yayınında ABD kampüslerindeki Filistin yanlısı gösterileri gençleri "tarih bilmemekle" eleştirerek şunları söyledi:

"Son aylarda sizin gibi ben de pek çok gençle konuştum. Orta Doğu tarihi ya da açıkçası dünyanın pek çok yerindeki tarih ya da ülkemiz hakkında pek bir şey bilmiyorlar. Ancak Orta Doğu ile ilgili olarak, İsrailliler ve Filistinlilerin bir araya gelmesinin eşim, dönemin İsrail Başbakanı ve dönemin Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı tarafından sağlandığını bilmiyorlar.

"Yaser Arafat kabul etseydi 24 yıldır bir Filistin Devleti vardı"

Daha sonra Filistin Yönetimi Başkanı Yaser Arafat, Filistinlilere, işgal edilen mevcut toprakların yüzde 96'sı üzerinde bir devlet kurmaları için bir teklifte bulunuldu. Umulan toprak miktarının yüzde 100'üne ulaşmak için İsrail'in yüzde 4'ünün verilmesi istendi. Bu teklif yapıldı ve Yaser Arafat bunu kabul etseydi yaklaşık 24 yıldır bir Filistin Devleti olacaktı"