Dünya

Hiç gitmemiş gibi: 30 yıl önce ortadan kaybolan adam, gittiği günkü kıyafetlerle eve döndü

Şu anda 95 yaşında olan Vasile Gorgos, bunca zamandır "evde" olduğunu iddia etti

26 Şubat 2024 08:40

T24 Dış Haberler

Doğu Romanya kırsalında 30 yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir çiftçi, ne olduğunu hatırlamadan, aynı kıyafetleri giyerek ve kaybolduğu günden kalma cebinde bir tren biletiyle eve döndü. 

Şu anda 95 yaşında olan Vasile Gorgos, bunca zamandır "evde" olduğunu iddia etti. 

1991 yılında ortadan kaybolan Gorgos, sığırlarını satmak için birkaç günlüğüne şehirden ayrıldı ancak 30 yıl boyunca geri dönmedi. Polis aramaları sonuç vermedi. Çiftçinin kayıp olduğu 30 yıl boyunca anısına düzenli anma törenleri yapıldı. 

Tanıklar, yaşlı adamın kafasının karışık olduğunu ve nerede olduğunu bilmediğini ancak bakımlı göründüğünü ifade ederek bir araba tarafından evinin kapısının önüne bırakıldığını söyledi. 

Kapsamlı tıbbi kontrollerden geçen çiftçinin, bazı nörolojik sorunlar dışında sağlık durumunun iyi olduğu sonucuna varıldığı bildirildi. 

Gorgos, 1928 yılında doğduğunu, eşinin öldüğünü ve tanınmış bir esnafın oğlu olduğunu hatırladı ancak oğlunu ve kızını tanımakta zorlandı. Bunca yıldır evde olduğunu iddia eden Gorgos hakkında birçok kişi ikili bir hayat yaşadığını ve farklı bir kimliğe sahip olduğunu, suça bulaştığını savundu.