Gündem

HDP'li 8 belediyeye kayyım atandı; iki başkan gözaltına alındı

Son kayyım atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 32 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyım atanmış oldu

23 Mart 2020 08:07

Güncelleme: 23 Mart 2020 20:49

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi Eş Başkanları Naşide Toprak ve Abbas Azizoğlu ve Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul görevden alındı. Diyarbakır'ın Lice ve Ergani belediye başkanları da görevden alınarak yerlerine kayyım atandı. Akşam saatlerinde Güroymak, Halfeli, Gökçebağ belediye başkanlarının da görevden uzaklaştırıldığı ve yerlerine yeni görevlendirme yapıldığı açıklandı.

Kayyım atanmasıyla birlikte görevden alınan Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı. Belediyelerin abluka altına alındığı belirtildi.

Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak'ın evinin polisler tarafından basıldığı belirtilirken, yerine Silvan İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu'nun kayyım olarak atandığı aktarıldı.

Batman Belediyesi, Koronavirüs nedeniyle bir süreliğine su faturalarının tahsilat işlemlerini durdurmuştu.

Ne olmuştu?

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyım atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 32 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyım atanmış oldu.