Gündem

HDP’li Başaran kaçırılan çocuğu sordu, Bakan Yanık ‘Görevimiz değil, kayıp şahısları biz aramıyoruz’ dedi

21 Aralık 2022 22:21

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sosyal medya hesabından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a, Batman’da 14 yaşında bir çocuğun kaçırılmasını sordu. HDP'li Başaran'ın "Batman günlerdir Çamlıca Mahallesi’nde dershane öğrencisi 14 yaşındaki K.A.’nın kaçırılması haberiyle ayakta. İddiaya göre 14 yaşındaki K.A., ağabeyi korucu olan G.Y. tarafından kaçırıldı. Çocuğun ailesi sesini duyurmaya çalışıyor, haberiniz var mı?" sorusunu, Twitter hesabından alıntılayarak yanıt veren Bakan Yanık, "Bakanlığımızın görev ve yetkilerini bilmediğinizi şaşkınlıkla müşahade etmekteyim. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak emniyet ya da kolluk birimlerinin yetkilerine sahip değiliz" yanıtını verdi.

HDP’li Başaran, 20 Aralık’ta Twitter hesabından Batman’da 14 yaşında bir çocuğun G.Y. tarafından kaçırıldığını yazıp bakanlığın hesabını etiketleyerek, “Çocuğun ailesi sesini duyurmaya çalışıyor, haberiniz var mı? K.A.’nın ailesi yaşamından endişe ediyor ve mümkün olan her yolla kamuoyuna ve yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor. Tanıklar, 10 Aralık günü çocuğun G.Y. tarafından önünün kesildiğini ve konuşmaya zorlandığını söylüyor. Çocuğun bulunması için ne yapıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. 

Başaran'ın sorusunu alıntılayarak cevap veren Bakan Yanık, "öncelikle Bakanlığımızın görev ve yetkilerini bilmediğinizi şaşkınlıkla müşahade etmekteyim. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak emniyet ya da kolluk birimlerinin yetkilerine sahip değiliz" ifadelerini yazdı.

Bakan Yanık, cevabına şöyle devam etti: