Gündem

Hayrettin Karaman'dan "Dinlerarası Diyalog Nedir" kitabı hakkında açıklama: Sosyal medyada gıybetimi yapıyorlar

05 Eylül 2019 10:46

Görüşleri Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dikkatle takip edilen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, 2005 yılında çıkan “Dinlerarası Diyalog Nedir” isimli kitabına dair kendisine gelen eleştirilere yanıt verdi. Karaman, "küçük" dediği kitabı için, "Hayli ses getirdiği ve sağa sola çekildiği için genişleterek 2011’de ve 2015’te yeni baskılarını yaptırdım" notunu düştü. Kendisi hakkında "gıybet" yapıldığını söyleyen Karaman, "İyi niyetli olmadıkları ve bağcıyı dövmekten başka işleri de bulunmayan bazı çevreler hâlâ o ahir zaman icadı medyada ve daha çok da sosyal olanında bu 'ölü etinden yapılmış' sakızı çiğnemeye devam ediyorlar" ifadesini kullandı. 

"Elli yıldan fazla bir zaman diliminde imamlık, vaizlik, öğretmenlik ve öğretim üyeliği yaptım" hatırlatması yapan Karaman, "Diyalog konusu" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümünde şunları kaydetti: Medya birçok bakımdan çok etkili bir araç. Elli yıldan fazla bir zaman diliminde imamlık, vaizlik, öğretmenlik ve öğretim üyeliği yaptım, 25 yıldan beri de Yeni Şafak’ta köşe yazısı yazıyorum. İkinci iş birincisini bastırdı, beni tanıtırken çok yerde “Yeni Şafak yazarı filan” diyorlar. Bir kimse hakkında medyaya düşen bir haber de yalan olsun doğru olsun ona yapışıp kalıyor; diyelim tekzip veya tashih ettiniz, bunu da gören ve görmeyen, kabul eden ve işine gelmediği için kabul etmeyen oluyor. Diyalog ve Abant toplantıları ile alakam konusu işte bu “şüyuu vukuundan beter” haberlere tipik bir örnektir.

2005 yılında “Dinlerarası Diyalog Nedir” isimli küçük bir kitabım çıktı. Hayli ses getirdiği ve sağa sola çekildiği için genişleterek 2011’de ve 2015’te yeni baskılarını yaptırdım.

(...)

Bu sorunun cevabını “Diyalog ve Necat Tartışmaları ve “Abant Toplantıları” dolayısıyla daha önce yazdıklarımı da kullanarak gelecek yazılarda vereceğim. Vereceğim çünkü iyi niyetli olmadıkları ve bağcıyı dövmekten başka işleri de bulunmayan bazı çevreler hala o ahir zaman icadı medyada ve daha çok da sosyal olanında bu “ölü etinden yapılmış” sakızı çiğnemeye devam ediyorlar.