Gündem

Hayata Destek Derneği'nden işten çıkarmalara ilişkin açıklama: Yeni fonlar buldukça arkadaşlarımızı aramıza yeniden katmak teselli kaynağımız

01 Aralık 2022 13:32

Başta mülteciler olmak üzere afetlerden etkilenen topluluklara insani yardım sağlayan Hayata Destek Derneği, 50 çalışanının işten çıkarılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "sivil toplum alanında yetişmiş, tecrübeli ekip arkadaşları bulmak hiç de kolay değil. Onları muhafaza edememek ise en büyük gönül yaramız. Yeni fonlar buldukça onları yeniden aramıza katmamız ise teselli kaynağımız" dedi. 

Dernek T24'e gönderdiği yazılı açıklamada şöyle dedi:

Hayata Destek Derneği olarak 2005 yılından beri insanlık, ayrım gözetmeme, tarafsızlık, bağımsızlık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle Acil Yardım, Mülteci Destek, Çocuk Koruma ve Sivil Toplumu Güçlendirme ve Koordinasyon çalışmaları yürütüyoruz.

Son derece zor bir konu üzerinde çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak gelir kaynaklarımız ne yazık ki sadece ulusal ve uluslararası yardım fonlarından oluşuyor. Dolayısıyla geliştirdiğimiz projeler bu fonlar tarafından sunulan desteklerle ancak  hayata geçirilebiliyor. Aynı zamanda bu fonlar sayesinde istihdam yaratabiliyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerin takvimini ise destekleyici kurumlar ile birlikte belirliyoruz. Bu takvim esas alınarak yarattığımız geçici ya da kalıcı istihdam olanaklarının devamlılığı, ilgili fonun devamlılığıyla doğrudan ilişkili olduğu da aşikar. Ekiplerimizin büyüklüğü ve çalışma süreleri de birçok sivil toplum kuruluşunda olduğu gibi projelerin sürelerine bağlı olarak değişebiliyor. 

Proje ve projeye ait fon 31 Aralık'ta sona erecek

Haberinize konu olan durum da ilgili projenin ve projeye ait fonun 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek olmasından kaynaklanan doğal bir süreçtir. Bahsi geçen projenin 2023 Şubat ayında sonlanacağına dair herhangi bir resmi beyan derneğimiz yönetimi tarafından yapılmamıştır. Gerekli bilgilendirme, yasal süre içinde çalışma arkadaşlarımıza iletilmiş, iş kanunu kapsamında çalışma sürelerinden doğan yasal haklarının kendilerine teslim edileceği taahhüt edilmiştir.

 Çalışan esenliğine değer veren ve içeride çalışanın hakkını gözeten; babalık izni, regl döneminde esnek çalışma izni, mekan bağımsız çalışma pratiği, cumaları yarım gün mesai, çalışanlara psikolojik danışmanlık hizmeti sağlanması gibi yenilikçi pek çok uygulamayı hayata geçişmiş bir kurumuz. Böyle bir yaklaşım ve kültürle bu gibi bütçe küçülmelerini yönetmekte elimizden geldiğince titiz davranıyoruz; bu süreçte tüm paydaşların en az hasara uğraması için uğraşıyoruz.

"Yeni fonlar buldukça işten çıkarılanları yeniden aramıza katmak tek tesellimiz"

Proje fonları ve kaynak geliştirme operasyonlarımızla elde ettiğimiz kaynakları, istihdam ettiğimiz çalışma arkadaşlarımız için en etkin şekilde kullanmak öncelikli hedefimizdir. Paylaşımcı bir kurum olma misyonumuzla kurulduğumuz günden bu yana, benzer küçülme dönemlerinin ardından işe alımlarda önceliğimizi daha önce birlikte çalıştığımız çalışanlarımıza verdiğimizi de önemle belirtmek isteriz. Kurum kültürü haline getirdiğimiz bu uygulamamız, 31 Aralık 2022 itibarıyla yollarımızı ayırmak zorunda kaldığımız çalışma arkadaşlarımız için de geçerli olacaktır. Takdir edersiniz ki sivil toplum alanında yetişmiş, tecrübeli ekip arkadaşları bulmak hiç de kolay değil. Onları muhafaza edememek ise en büyük gönül yaramız. Yeni fonlar buldukça onları yeniden aramıza katmamız ise teselli kaynağımız."

TIKLAYIN: Hayata Destek Derneği, 50 çalışanını işten çıkardı!