Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Mağaracık Mahallesi’nde TOKİ konutları için kamulaştırılan arazilere sabah saatlerinde iş makineleriyle girildi. “Yürütmeyi durdurma kararının reddi” sonrası tapulu zeytinliklerine sahip çıkan yurttaşlar, jandarma eşliğinde alana girilmesine karşı çıktı. Direniş gösteren yurttaşlara jandarma müdahale etti.
Jandarma, yere yatırdığı bir yurttaşı ters kelepçeyle gözaltına aldı. Müdahaleyi kayda alan bir kadının “Adam mı öldürdü, neden ters kelepçeliyorsunuz?” sorusuna bir jandarma, “Direnmeyecek o zaman” yanıtını verdi. Görüntülerde jandarmanın kameraya alınmak istenen müdahaleye engel olmaya çalıştığı da görüldü.
BinGün'ün aktardığına göre ,Mahalle sakinleri, valilik ve baro ile daha önce yaptıkları görüşmelerde “tapulu arazilere girilmeyeceği” yönünde söz verildiğini belirtti. Ancak sabah saatlerinde ekiplerin ani baskınla arazilere girdiğini söyleyen yurttaşlar tepki gösterdi.
Bir yurttaş, “Biz artık gereğinin yapılmasını istiyoruz. Canımızı alırsanız, size o zaman topraklarımızı veririz” dedi. Bir başka yurttaş ise “Her sabah akrabalarımızın çığlığıyla mı uyanacağız? 6 Şubat’ta enkazdan gelen çığlıklar hâlâ kulağımızda” diyerek tepkisini dile getirdi. Mahalleliler, yürütmeyi durdurma kararına itiraz edeceklerini belirtti.