Seçim 2023

Hasan Erçelebi kimdir?

AKP Ankara 1.Bölge milletvekili adayı Hasan Erçelebi kimdir?

Hasan Erçelebi

13 Mayıs 2023 13:24

Hasan Erçelebi, 3 Mayıs 1955'te Denizli Tavas'ta doğdu.  Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Teftiş Planlaması Bölümü'nü bitirdi.

Yüksek lisansını aynı fakültede, doktorasını Ankara Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nde eğitim uzman yardımcısı olarak çalıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Denizli Eğitim Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak ders verdi. Yardımcı doçent oldu.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kurucu Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Aynı Fakülte'de Dekan Yardımcılığı, Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı, PAÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü.

ABD Minnesota ve Arizona Üniversitelerinde öğretmen yetiştirme konusunda inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Araştırmaları değişik yayınlarda yer aldı. 21. Dönem Denizli Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen Erçelebi, 9.9.2016 tarihinde Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesinden de mezun oldu. Demokratik Sol Parti de Parti Meclisi üyeliği Genel sekreter yardımcılığı Genel Sekreterlik ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hasan Erçelebi, AKP’nin listelerinden milletvekili adayı oldu.