Spor

Hasan Arat, Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi konuştu: Beşiktaş'ın hakem hatalarına tahammülü yok

"Beşiktaş'ın DNA'sında kupa kaldırmak var"

22 Mayıs 2024 18:22

T24 Haber Merkezi

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Hasan Arat, Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde açıklamalarda bulundu. Finalde Trabzonspor ile mücadele edecek kulübün başkanı Arat, yarına hazırlandıklarını belirterek, "Bir şenlik havasında Türkiye'ye barış getirecek, güzel çerçevede bir final olmasını diliyoruz. Takımımız buna hazır. Sakatlıklar hemen hemen toparlandı. Beşiktaş futbol takımı olarak bu kupayı alarak bu seneyi unutturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzun süredir Türkiye futbolunda gerilime sebep olan "hakem kararları" ve yabancı hakem talebi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arat, finalde görev alacak hakem Ali Şansalan hakkındaki soruyu da cevapladı. Arat, "Hakkaniyetli bir yönetim sergileyeceklerini söylediler. Aksi halde kendileri üzülürler. Türkiye'de artık herkes hakem hatalarından herkes sıkılmış durumda. Beşiktaş'ın buna tahammülü yok" diye konuştu.

Arat'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Her şeyden önce final karşılaşmasının her iki camiaya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. centilmence bir karşılaşma geçmesini umuyoruz. Tribünlerin dağılımı gayet olumlu yapıldı. Biz Beşiktaş olarak çekmiş olduğumuz kuradan çok memnunuz. Taraftarımız hazırlandı, biletler tükendi. Bir şenlik havasında Türkiye'ye barış getirecek, güzel çerçevede bir final olmasını diliyoruz. Takımımız buna hazır. Sakatlıklar hemen hemen toparlandı. Beşiktaş futbol takımı olarak bu kupayı alarak bu seneyi unutturmak istiyoruz. Ona göre konsantre vaziyette herkes yarına hazırlanıyor.

"VAR'da yabancı bir hakem olacak, bunu biz talep etmiştik"

İyi bir sezon geçirmedik. Bu sezon taraftarlarımızı üzen bir sezon oldu. Yarınki kupa, Türkiye'nin ilk kupası olacak. Bu ilk kupayı Beşiktaş'ın kazanması hepimizin ve tüm camiamızın en büyük isteği. Bu bir spordur. Spora spor gibi yaklaşmamız lazım. Hakem atamaları da belli oldu. VAR'da yabancı bir hakem olacak. Bunu biz talep etmiştik. Bu talebimizi federasyon olumlu karşıladı. Yine hakem atamalarında hakemlerimizin çeşitli nedenlerle birçok konuda eleştirileri olabilir. Atama yapılmıştır.

"En önemli unsur hakemler"

Hakemlerin aynı şekilde çok hakkaniyetli yöneteceğine inanıyoruz. Bu şekilde buraya gelecek olan insanların, taraftarlarımızın bu hakkaniyet çerçevesinde yönetilmesi, maçın daha rahat yönetilmesine fırsat verecek. Her iki camia hazır. Ben burada hem kendi sporcularımıza hem rakip takım sporcularına centilmence bir mücadele içerisinde olmaları ve tüm Türkiye'ye yurt dışına olumlu mesaj vermeleri gerektiğine inanıyorum.

Buradaki en önemli unsur yine hakemler. Hakemlerin de tüm Türkiye'nin ve yurt dışının bu karşılaşmayı seyredeceğinden emin olarak yönetmeleri en önemli dileğimizdir."

"Türkiye'de artık herkes hakem hatalarından sıkılmış durumda"

Arat, bir gazetecinin yönelttiği, "Yarınki final maçı öncesinde Ali Şansalan ile ilgili olarak Beşiktaş camiası ile alakalı bir endişeniz var mı?" sorusunu da şöyle cevapladı:

"Ben sayın başkan ve yöneticilerle görüştüm. Hakkaniyetli bir yönetim sergileyeceklerini söylediler. Ben buna inanıyorum. Aksi halde kendileri üzülürler. Türkiye'de artık hakem hatalarından herkes sıkılmış durumda. Beşiktaş'ın buna tahammülü yok. Ben centilmence ve doğru bir idare yapılacağına inanıyorum.

"Beşiktaş'ın DNA'sında kupa kaldırmak var"

Sezonun final maçını da gazetecilerin sorusu üzerine değerlendiren Arat, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük fedakarlıklar yapılıyor. Bunu teknik heyet ve sporcularımız da çok iyi anlıyor. Mücadele sahada yapılacak. Bunun tek çözümü çıkmak, oynamak ve o kupayı almak. Bahane üretmenin hiçbir manası yok. Sporda bahane olmaz. Beşiktaş finallerin takımıdır. Beşiktaş'ın DNA'sında kupa kaldırmak vardır. Kötü bir sezon geçirmiş olabiliriz ama Beşiktaş o kupayı kaldırmayı gerçekleştirecek kaliteye sahiptir. Bugün arada görünen fark, Beşiktaş'ın farkı değildir. O açıdan baktığımızda kupa camiamıza, Çarşı'ya inecektir. İndiği takdirde de Beşiktaş da çok mutlu olacaktır."

Tüpraş Stadyumu'nun Avrupa Ligi ve Konferans ligi finallerine ev sahipliği yapacak olması

Bugün UEFA'nın açıkladığı Tüpraş Stadyumu'nun 2026 Avrupa Ligi ve 2027 Konferans ligi finallerine ev sahipliği yapacağı haberini de değerlendiren Arat, "Geldiğimiz ilk günden beri Beşiktaş'ın haklarını yedirmeyeceğimizi herkese söyledik. Beşiktaş dünyanın en güzel stadına sahip. Yönetime gelirken Avrupa Şampiyonası'nda stadımızın listeye alınmadığını biliyorduk. Temaslarımızı sıklaştırdık ve bugün alınan karar Beşiktaş ve Türkiye için, İstanbul için gurur meselesi. Ben bu verilen kararda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.