Gündem

 “Harp Okulu mülakatlarında Atatürkçü öğrencilerin önü kesildi” iddiası

Atatürkçü profil çizen öğrencilerin sağlık sorunları olmamasına karşın hastanelerden verilen “olumsuz” raporlarla elendiği ileri sürülüyor

20 Aralık 2023 07:40

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri sırasında Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerle ilgili soruşturma sürerken, Harp Okulu’na girişlerle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Öğrenciler sağlıklı olmalarına karşın hastane raporuyla saf dışı bırakıldıklarını ileri sürüyor.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar imzalı habere göre, Menzil cemaatine yakın kişiler sağlık sorunlarına rağmen devlet hastanelerinden onay alırken Atatürkçü profil çizen öğrenciler ise sağlık sorunları olmamasına karşın hastanelerden verilen “olumsuz” raporlarla elendi.

“Babam beni kurtaracak”

Elenen öğrencilerden S.Y., Harp Okulu için yönlendirildikleri Ankara Beytepe Şehit Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi’nde “saklarize” (omurgada düzensizlik) tanısı konularak elendiğini belirtti. Öğrenci hiçbir sorunu olmadığını kaydetti. S.Y. kendisiyle beraber mülakatlara giren başka bir öğrenci K.B’nin elendiğini söylediğini ve sürekli “Babam beni kurtaracak” dediğini söyledi. S.Y. konuyla ilgili, “K.B’nin babası iktidara ve Menzil cemaatine yakın birisiydi. İlk yıl Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi’nde ‘askeri öğrenci olamaz’ raporu aldı. 2022 yılında onu geçirmediler. Bu sene bizimle beraber girdiği mülakatta Erdi Eker Devlet Hastanesi’nde olumlu rapor aldı” ifadelerini kullandı.

“Hakkımız yendi”

Başka bir öğrenci S.A. ise “İtiraz ettik. Bize ‘Sus, başına bela alma ve evine git’ denildi. Hastanedeki hademe bile ‘Tanıdığınız yoksa niye geldiniz’ diye sordu. Bizim gibi başka öğrenciler olduğunu da duyduk. Mustafa Kemal Atatürk sevgimizden Harp Okulu’na girmek istiyorduk. Hakkımız yendi” dedi.