Dünya Basınında Bugün

Haniye'nin oğullarını öldürmeden önce Netanyahu'ya sormamışlar; Gazze'de yardımlar konusunda ilerleme yok | Dünya Basınında Bugün

12 Nisan 2024 09:48

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD istihbarat yetkililerinin Tahran'ın Orta Doğu'yu yeni bir savaşa sürükleyebilecek bir saldırı hazırlığında olduğu uyarısının ardından "Kim bize zarar verirse biz de onlara zarar veririz" dedi. Meta, WhatsApp uygulaması için asgari yaşı 16'dan 13'e indirdi. Şirket, "son derece sorumsuz bir yaklaşım sergilemekle" suçlanıyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'i "Gazze'de sivillerin çektiği acıları bir an önce dindirmesi" konusunda uyarmasından bu yana geçen bir hafta içinde İsrailli yetkililer, bölgeye rekor sayıda yardım kamyonunun girdiğini söyledi. Ancak BM ve diğer yardım kuruluşları sahada çok az şeyin değiştiğini söylüyor. İsrail basınında yer alan haberlere göre İsrail güçleri Gazze'de düzenledikleri hava saldırısında Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlunu, üst düzey komutanlara ya da Başbakan Binyamin Netanyahu dâhil siyasi liderlere danışmadan öldürdü.

The Daily Telegraph | Netanyahu, İran'ı uyardı: İsrail'e saldıran herkese zarar veririz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın eşi benzeri görülmemiş bir doğrudan füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığı korkusuyla İsrail'e saldıran herkese "zarar verme" sözü verdi.

Başbakan Netanyahu, ABD istihbarat yetkililerinin Tahran'ın Orta Doğu'yu yeni bir savaşa sürükleyebilecek bir saldırı hazırlığında olduğu uyarısının ardından "Kim bize zarar verirse biz de onlara zarar veririz" dedi.


The Times | WhatsApp, asgari yaşı 13'e indirdi; çocukların güvenliğinden endişe ediliyor

Meta, WhatsApp uygulaması için asgari yaşı 16'dan 13'e indirdi. Şirket, "son derece sorumsuz bir yaklaşım sergilemekle" suçlanıyor. 

Mesajlaşma uygulamasının çocuklar arasında siber zorbalığı, uyku yoksunluğunu ve zararlı içerikleri teşvik ettiği endişesiyle Meta'dan kararı geri alması istendi.


The Washington Post | Gazze'de yardım konusunda çok az ilerleme kaydedildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'i "Gazze'de sivillerin çektiği acıları bir an önce dindirmesi" konusunda uyarmasından bu yana geçen bir hafta içinde İsrailli yetkililer, bölgeye rekor sayıda yardım kamyonunun girdiğini söyleyerek, hükümetin krizi hafifletmeye yardımcı olacağını savunduğu birkaç yeni önlemden bahsetti.

Ancak Birleşmiş Milletler ve diğer yardım yetkililerinin yanı sıra Gazze'deki yardım çalışanlarına göre aslında bölgede çok az şey değişti ve nüfusun büyük bir kısmı açlığa doğru sürüklenirken bile yardıma erişim her zamanki gibi karmaşık ve riskli olmaya devam ediyor.


Al Arabiya | "Haniye'nin oğullarının öldürülmesi konusunda İsrail Başbakanı Netanyahu'ya danışılmadı"

İsrail basınında yer alan haberlere göre İsrail güçleri Gazze'de düzenledikleri hava saldırısında Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlunu, üst düzey komutanlara ya da Başbakan Binyamin Netanyahu dâhil siyasi liderlere danışmadan öldürdü.

Walla haber ajansı üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrail ordusu ve Şin Bet istihbarat servisi tarafından koordine edilen saldırıdan ne Netanyahu'nun ne de Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın önceden haberdar edildiğini belirtti.