Seçim 2024

Hamza Dağ CHP'yi kutladı: Sandığın verdiği mesaj çok net

01 Nisan 2024 03:32

Yüzde 48 oy alan CHP'li Cemil Tugay'ın 11 puan gerisinde kalan AKP İzmir adayı Hamza Dağ, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Dağ, "Cemil Tugay'ı ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni tebrik ediyoruz. Sandığın verdiği mesaj çok nettir. Ortaya çıkan netice, hemşehrilerimizin hizmet beklentisini, talebini, ihtiyacını çok net bir şekilde göstermektedir" dedi.

TIKLAYIN - İzmir’de CHP kazandı | CHP 28, AKP 1 ve MHP 1 ilçede seçimi önde tamamladı

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Yurt genelinde oy verme işlemi sona erdi, sayım sürüyor: İşte dakika dakika gelişmeler

AKP İzmir İl Başkanlığı'nda kameraların karşısına geçen Dağ'a AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AKP Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı eşlik etti.

"Biz, her zaman 'milletin dediği olur' dedik"

DHA'nın aktardığına göre "2,5 ay önce, hep birlikte bir yola koyulduk. Allah nasip etti, 12 yıl boyunca milletvekili olmaktan gurur duyduğum şehrimizde büyükşehir belediye başkan adayı oldum" diyen Hamza Dağ, özetle şunları söyledi:

"Biz, her zaman 'milletin dediği olur' dedik ve bu düşünceye inandık. Bu düşünceyle, milletimize hizmet etmek uğruna nice güzel işlerin altına imzamızı attık. Kazandık, şımarmadık; kaybettik, küsmedik, darılmadık. Kazanırken 'kazandık, bitti' anlayışında olmadık. Bugün de 'kaybettik, bitti' demiyoruz, demeyeceğiz. Hep birlikte çok güzel bir şarkıyı tek bir ağızdan seslendirdik. Bugün, bu şarkı burada bitmemiştir, bitmeyecektir.

"İzmir için daha söyleyecek çok sözümüz var"

İzmir için daha söyleyecek çok sözümüz, daha yürüyecek çok yolumuz var. Bizim başarı kıstasımız hiçbir zaman yalnızca seçim kazanmak olmamıştır. Biz bugün sandıktan belki birinci çıkmadık. Ancak biliyoruz ki her bir hemşehrimizin takdirini kazandık. Çünkü kavga etmedik, sığ siyasetin polemikleriyle hemşehrilerimizi oyalamadık.

Hemşehrilerimizin takdiriyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya hak kazanan Cemil Tugay'ı ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni tebrik ediyoruz. Sandığın verdiği mesaj çok nettir. Ortaya çıkan netice, hemşehrilerimizin hizmet beklentisini, talebini, ihtiyacını çok net bir şekilde göstermektedir. İzmirliler bize, belediyenin şehrimizin ihtiyaçlarını giderip gidermediğini, sorunlarını çözüp çözmediğini denetleme yetkisi vermiştir."