Medya

Halk TV: 'Görkemli Hatıralar' Eren Erdem’in talimatıyla engellenmeye çalışıldı

23 Temmuz 2023 11:34

Halk TV, Serhan Asker'in sunduğu 'Görkemli Hatıralar' isimli programının çekiminin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in talimatıyla engellenmeye çalışıldığını iddia etti. Serhan Asker,  "Susmayacağız..." mesajını verdi. Mahiroğlu ise, "Sayın Genel Başkan, bu talimattan haberiniz olduğunu düşünmüyorum. CHP’yi ve sizi tanıyorum. Böyle bir karara imza atmayacağınıza, iktidarın yasakçı ve sansürcü zihniyetini hatırlatan politikalara tevessül etmeyeceğinize inanıyorum" dedi. 

Halk TV, 'Görkemli Hatıralar' isimli programının bugünkü çekiminin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in talimatıyla engellenmeye çalışıldığını yazdı.

Halk TV'de yayımlanan haberde "Han’da çekilmesi planlanan yayına izin verilmemesinin ardından Serhan Asker ve çalışma arkadaşlarımız çekimi han dışına taşımak zorunda kaldı" denildi.

TIKLAYIN | Halk TV'den Eren Erdem'e: Bu anlaşmanın miktarını açıklasın

TIKLAYIN | CHP, Halk TV ile ilişkisini sonlandırdığını duyurdu

 Serhan Asker de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili Görkemli Hatıralar izleyicileri. Bugün Antalya Döşemealtı'nda tarihi Kırkgöz Hanı'nda büyük hazırlıkları yapılan program ne yapmaya çalıştığı belli olmayan bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın talimatıyla iptal edildi. Ancak canlı yayının yapılacağı yerin dışına çıkarak sizlerle birlikte olacağız. Üzgünüz... Görkemli Hatıralar sizin programdır. Susmayacağız... Tüm Antalyalıları canlı yayina davet ediyorum..." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, dün CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurmuştu.

Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda gelişmeye tepki gösterdi. Mahiroğlu, "Şu an duyduklarına inanmakta zorlanıyorum. CHP’nin geleneğinde yasak, sansür yoktur. Bunları yapacak insanları da bünyesinde barındırmaz. Görkemli Hatıralar’ın belediye mekanında yapılmasını yasaklama talimatının kime hizmet ettiği belli olmayan bir genel başkan yardımcısı tarafından verildiği söyleniyor. İnanmakta zorlanıyorum. Sayın Genel Başkan, bu talimattan haberiniz olduğunu düşünmüyorum. CHP’yi ve sizi tanıyorum. Böyle bir karara imza atmayacağınıza, iktidarın yasakçı ve sansürcü zihniyetini hatırlatan politikalara tevessül etmeyeceğinize inanıyorum. Lütfen Görkemli Hatıralar’ın halka açık bir mekanda yapılmasına getirilen yasaktan haberiniz olmadığını söyleyin" diye yazdı.