Gündem

Halk TV muhabiri Seyhan Avşar'a Hatay'daki işkence haberi nedeniyle soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altınözü Jandarma Komutanlığı’ndaki işkence iddiasını haberleştiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlattı.

23 Şubat 2023 17:00

Hatay'da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hırsızlık yaptığı öne sürülerek gözaltında alınan Ahmet Güreşçi’nin Altınözü Jandarma Komutanlığı’nda işkenceyle öldürüldüğü iddiasını haberleştiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı.

Avşar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında başlattığı soruşturmayı sosyal medya hesabından duyurdu. Avşar,  paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bir polis memuru iş yerime gitmiş. Telefonda kendisiyle konuştum. İfade vermem için getirdiği çağrı kâğıdını görevli arkadaşıma bırakmasını istedim. Önce bıraktı. Ancak bir müddet sonra arayarak çağrı kâğıdını direkt bana vermesini istediklerini, işlemin acil olduğunu belirtti. Bakacağız bu kadar acil olan neymiş. Keşke aynı aciliyet işkencecileri bulup yargılama konusunda bu kadar hızlı çalışsa.” 

TIKLAYIN - Ahmet Güreşçi'nin ağabeyi Sabri Güreşçi, kardeşinin 'dövülerek öldürüldüğünü' öne sürdü

Çağdaş Hukukçular Derneği, yaptığı açıklamayla Avşar hakkındaki soruşturmaya tepki gösterdi. Açıklamada, “Derneğimizin takipçisi olduğu işkence dosyasını haberleştirdiği için gazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldığını öğrendik. Seyhan Avşar'ın yanındayız, savcılar basın emekçileriyle değil işkencecilerle mücadele etmelidir” denildi.