Kültür-Sanat

Haldun Dormen: İmamoğlu ile umudum arttı; her şey çok güzel olacak

"Ne olursa olsun umudunuzu yitirmeyin"

13 Mayıs 2019 07:08

Tiyatrocu Haldun Dormen, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevine başladıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu için "Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Ama şimdi İmamoğlu ile beraber umudum daha da arttı" dedi. 

Cumhuriyet'ten Öznur Oğraş Çolak'ın haberine göre, Beyoğlu'nu anlatan bir kitap hazırlayan sanatçı Dormen, İmamoğlu'nun Muammer Karaca Tiyatrosu’nu yenileceği kararına, "Müthiş bir haber. Çok sevindim" dedi. "Biz de ondan böyle şeyler bekliyoruz" diyen Dormen, "Ben de söyliyeyim: 'Her Şey Çok Güzel Olacak" dedi.

"Bugünü görünce, düşününce ve eski Beyoğlu’nu yazdıkça içime fenalık geliyor" diyen Dormen, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Cumartesi, pazarları Kadıköy’den seyirci gelirdi. Çünkü Kadıköy’de tiyatro yoktu. Bir oyuna gelen o oyunda yer bulamazsa, başka bir oyuna giderdi. Onları yaşadım. Bunları hatırladıkça bugünkü Beyoğlu’nun zavallılığı beni çok rahatsız ediyor. Her yerde Arap müzikleri, Arap dükkânları... Tiyatrolar kapandı, sinemalar kapandı. Her şey seks filmlerinin gösterilmesiyle başladı bence... 70’lerin sonunda seks filmleri gösterilmeye başlandı, ondan sonra kalite düşmeye başladı. İnsanlar tiyatroya değil, sinemaya gitmeye başladı. Ferhan Şensoy hâlâ direniyor tek başına ve onu çok takdir ediyorum. Ama yine de İstanbul’u seviyorum her şeye rağmen."

Elinden mazbatası alınan İmamoğlu'nun 6 Mayıs'ta yaptığı konuşmayı beğendiğini dile getiren İmamoğlu, "Öğrencilerime de, aileme de, çevremdeki insanlara da hep söylerim; ne olursa olsun umudunuzu yitirmeyin... Bizim işimiz garip bir iş, büyük bir şekilde kazanabiliriz, ama büyük bir şekilde düşe de biliriz. Ama hiçbir zaman umudu yitirmemek, her zaman umut güneşine doğru koşmak lazım. Ben umudumu hiç yitirmediğim için buralara kadar gelebildim. Ne olursanız, kim olursanız olun, hangi mesleği yaparsanız yapın umudunuzu yitirmeyin. Hem Türkiye için, hem kendimiz için" ifadelerini kullandı.