Ekonomi

HAK-İŞ Başkanı Arslan: Seçim öncesinde mutlaka 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmesini imzalayacağız

Arslan, Bakan Bilgin ile görüştüğünü söyledi

04 Mayıs 2023 12:50

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Sayın Bakan (Vedat Bilgin) ile görüştüm, bu hafta içerisinde, olmazsa seçim öncesinde mutlaka 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmesini de imzalayacağız" dedi.

Kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nde pazarlık sürüyor.

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in işçi kesimini, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'nın (TÜHİS) kamu işverenini temsil ettiği görüşmelerde, belirli bir aşamaya gelinse de henüz netlik kazanmadı.

"Hükümet 12 bin lira teklif etti"

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Bakan ile görüştüm, bu hafta içerisinde, olmazsa seçim öncesinde mutlaka 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmesini de imzalayacağız” dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, hükümetinin taban ücret teklifinin 12 bin lira olduğunu, kendilerinin talebinin ise 15 bin lira seviyesinde olduğunu belirtmişti.

(AA)