Seçim 2023

HaberTürk yazarı Karaca: Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması ne ise, CHP'nin şahin argümanlara savrulması o

19 Mayıs 2023 12:06

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, seçimlerin ikinci tura kalması sonrası CHP'nin strateji ve dilin yaşanan dönüşüme ilişkin olarak, "Şu an Millet İttifakı'nın lokomotif partisi olan CHP, ikinci turda kazanmak için tıpkı 2019 yerel seçiminde İstanbul’u kaptırmamaya çalışan AK Parti gibi her tuşa basıyor. 2019’da Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması ne ise, CHP’nin geçtiğimiz iki yıl verdiği demokrasi, birlikte yaşama kültürü, evrensel insan hakları mesajları ile yüz seksen derece ters şahin argümanlara savrulması o" yorumunu yaptı. 

Karaca, yazısında şunları kaydetti:

"Ben Kılıçdaroğlu’nun helalleşme pratiğine de, altı partinin mutabık kaldığı ilke ve prensiplere de inşa edebileceği toplumsal barış iklimi, hukuk güvenliği ve şeffaf/hesap verebilir yönetim anlayışını temin etmeleri açısından anlam yüklemiş ve destek vermiş bir yazarım.

Bu yol bir temel atmıştı, anlamlı bir barış iklimin mimarisi şekillenmeye başlamıştı; ama korkarım uygulamasını birkaç gündür gördüğümüz strateji seçimi kazandırmayacağı gibi inşa edilenleri sökme potansiyeli taşıyor."