Politika

HaberTürk yazarı Karaca: İktidar, sahil kentlerine sıkışmış, "Laikliğimiz, yaşam tarzımız, alkollü içkimiz" CHP’sini çok sevmişti

08 Mayıs 2023 12:10

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdiği yazısında, "İktidar sahil kentlerine sıkışmış, en fazla iç Ege’ye kadar genişleyebilen ve sadece ama sadece 'Laikliğimiz, yaşam tarzımız, alkollü içkimiz' CHP’sini çok sevmişti" dedi. 

Karaca, şu yorumu yaptı: 

"Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve beraberindekiler ayrışma görüntülerini geride bıraktıklarını belli eden, beraber gayet iyi çalışabilecekleri mesajını veren pozitif bir kampanya yürüttükçe, maden işçilerini evinde ziyaret edip, köylü çocuklarının elini öptükçe, yoksulluğa dokunup insanların soğana ve patatese erişimi hakkını savundukça iktidar tarafında asabilik baş gösteriyor.

O kadar ki Erdoğan’ın İstanbul mitinginde topladığı yüzbinlerce kişi konuşulacak iken, kullandıkları dilin ve siyaset biçiminin Erzurum’da yol açtığı şiddet nedeniyle gündem bir anda değişiyor. İstanbul mitingi başarısının bile tadını çıkaramıyorlar.

Rüzgar eken fırtına biçer çünkü."

Yazının tamamı için tıklayın.