Dünya

Güney Kore'de kasırga: En az yedi kişi bir otoparkta hayatını kaybetti

07 Eylül 2022 08:15

Güney Kore'nin başkenti Seul'de şiddetli yağışların yol açtığı selde en az sekiz kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin en az yedisi, bir otoparkta mahsur kaldıkları sırada boğularak yaşamını yitirdi. 

Kore Meteoroloji Ajansı, başkent Seul ve çevresinin son  80 yılın en yüksek yağış oranını aldığını açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, yağmurun birkaç gün daha devam edeceğini söyledi.

Uluslararası ajanslara yansıyan görüntülerde görüntüler, metro merdivenlerinin basamaklarından fışkıran sel sularını, pencerelerine kadar sular altında kalan arabaları ve diz boyu sularda caddelerde yol alan insanları gösterdi.

Diğer taraftan, yetkililer sellerde ölen üç kurbanın banjiha olarak bilinen yarı bodrum katındaki bir dairede yaşadığını söyledi.

Otoparkta yaşamını yitirenlerin ise apartman yönetimi tarafından araçlarını çıkartmak konusunda uyarıldıkları, araçlarını çıkartmaya gittiklerinde mahsur kaldıkları öğrenildi.

Hala çevresi sel ve enkazla çevrili olan dairede 40 yaşlarında iki kız kardeşin ve 13 yaşındaki kızlarından birinin öldüğü belirtildi.