Kültür-Sanat

Gündelik hayatta bisiklet kullananların hikâyesi "Benim Bisikletim Benim Şehrim" gösterimi 1 Aralık'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde

29 Kasım 2019 22:00

Türkiye’nin yedi bölgesinden gündelik hayatında bisiklet kullanan kadınların hikayesini anlatan “Benim Bisikletim Benim Şehrim” belgeseli 1 Aralık pazar günü saat 18:00’da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşuyor.

Bianet'in haberine göre, 'Bisikletli Kadın İnisiyatifi Topluluğu'nun düzenlediği etkinliğe, rengarenk bisikletleri ile gelecek katılımcılar, bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

“Benim Bisikletim Benim Şehrim”, Türkiye'de ilk kez gündelik hayatta ve iş yaşamında, sosyal alanda ve toplum içinde, aile içerisinde ve ilişkilerde, bisikletin varlığına sadece kadınların perspektifinden bakıyor ve Türkiye’deki kadın, bisiklet, yaşam ve kent bağını ortaya koyan bir belge niteliği taşıyor.

Gösterimin ardından yönetmen katılımlı söyleşi

Bisikletle ilk karşılaşmalarını, bisikletin gündelik hayatlarındaki yerini, sosyal etkileşimlerindeki etkisini ve bu süreçte ailelerinin destek ve tepkilerini açığa çıkaran hikâyeleriyle, Türkiye'de bisiklet kullanan kadınların yolcuğunun bilinen ve bilinmeyen gerçeklerini anlatmayı hedefleyen filmin yönetmeni Ufuk Aydın da bisiklet sürücüsü olarak tanınıyor. Filmde ayrıca yapım sorumlusu olarak 'Bisikletli Kadın İnisiyatifi Topluluğu'nun aktif üyeleri yer aldı.

Kadınların bisiklet ve kent hakkında anlattıkları hikâyelerinin belgelendiği filmin ardından yönetmeninin de katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek.