Gündem

Gümüşhane'de dağlık alanda kelebek avlayan 2 kişiye 120 bin 326 lira para cezası

Biri İtalyan, diğeri ise Macar asıllı olan iki kişinin mor ışıklı akü ile çalışan bir düzenek aracılığıyla kelebek avladığı tespit edildi

26 Eylül 2019 21:27

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde kelebek toplayan İtalyan uyruklu Alessandro Floriani ve Macar uyruklu Balazs Benedek, doğadaki canlıları kaçırma suçlamasıyla yakalandı. Biriktirdikleri 700 adet kelebeğe el konulan şüpheliler, haklarında başlatılan soruşturmanın sonucunda 120 bin 326 TL para cezasına çarptırıldı. 

Torul ilçesi Bahçelik Köyü'nde 2 kişinin köy yolu üzerindeki dağlık alanda izinsiz olarak kelebek yakaladıkları ihbarı üzerine jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Köye giden ekipler, Floriani ve Benedek'in mor ışıklı akü ile çalışan bir düzenek kurduğunu ve bir kova aracılığıyla kelebekleri kovaya ve kavanozlara kapattığını belirledi. 700 kelebeğe ve işlemlerde kullanılan düzeneklere el konulurken, 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Şüphelilere, 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince para cezası 

Şüpheliler, hobi amaçlı kelebek yakalamak amacıyla düzenek kurduklarını söyleyen bir ifade verdi. 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre biyoçeşitliliğe zarar ver suçundan şüphelilere, kişi başı 60 bin 163 TL olmak üzere toplamda 120 bin 326 TL idari para cezası verildi. (DHA)