Politika

Gültekin Uysal, AKP-HDP görüşmesini değerlendirdi: Cahiliye Dönemi'ndeki ‘önce helvadan putlar yapıp sonra acıkınca putları yemelerini’ hatırlatıyor!

09 Kasım 2022 21:25

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP’nin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili HDP ile görüşmesi ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Son derece doğal ve doğrudur” açıklamasını değerlendirdi. Uysal, "AKP-MHP’nin, HDP’yi ve HDP'yle görüşenleri önce 'terörist-hain' diye propaganda yapıp, şimdi kendilerinin görüşmeleri Cahiliye Dönemi'ndeki ‘önce helvadan putlar yapıp sonra acıkınca putları yemelerini’ hatırlatıyor!” dedi. 

Gültekin Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AKP'nin HDP'yi ziyaret etmesine ve ziyareti doğru bulan MHP'ye tepki gösterdi. Uysal, şu ifadeleri kullandı: 

"AKP-MHP’nin, HDP'yi ve HDP ile görüşenleri önce ‘terörist-hain’ diye propaganda yapıp, şimdi kendilerinin görüşmeleri; Halife Ömer’e atfen rivayet edilen Cahiliye Dönemi'ndeki ‘önce helvadan putlar yapıp sonra acıkınca putları yemelerini’ hatırlatıyor!"