Gündem

Gülşen'i tutuklatan savcının "Sezen Aksu" kararına Müjde Ar'dan itiraz

Dilekçede, takipsizlik kararının kaldırılarak şüpheli hakkında dava açılması istendi

29 Ağustos 2022 13:05

T24/ANKARA

Sinema sanatçısı Müjde Ar, şarkıcı Gülşen’i tutuklatan savcının, Sezen Aksu’ya bir şarkı sözü nedeniyle “dillerini keseceğiz, kafalarına sıkacağız” diyen 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut hakkında verdiği takipsizlik kararına avukatı aracılığıyla itiraz etti. Avukat İlhan Cihaner tarafından hazırlanan itiraz dilekçesinde, Ar’ın bir açıklama yaparak Sezen Aksu’ya destek verdiği anımsatılarak, Bulut’un sözlerinin şiddet çağrısı ve tehdit içermesine karşın takipsizlik verilmesinin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

"Sert eleştiri"

4 ay önce İstanbul Ataşehir'de bir konser sırasında ekip arkadaşına yönelik “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözleri nedeniyle tutuklanan Şarkıcı Gülşen hakkında tutuklama tedbiri isteyen savcı Türkşat Kunthan Uçuk’un, Sezen Aksu’ya bir şarkı sözü nedeniyle “dillerini keseceğiz, kafalarına sıkacağız” diyen 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut hakkında “sözlerinin sert eleştiri içerdiği” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdiği ortaya çıkmıştı.

Bir açıklama yaparak Aksu’ya destek veren ve Bulut’u da savcılığa şikayet eden Müjde Ar, takipsizlik kararına avukatı İlhan Cihaner aracılığıyla itiraz etti.

İtiraz yolu kapatıldı

İtiraz dilekçesinde, Bulut’un tehdit ettiği isimlerden birinin de Müjde Ar olmasına karşın, savcılığın takipsizlik kararının “suçtan zarar gören” sıfatı olmadığı gerekçesiyle kendilerine tebliğ edilmediği belirtildi.

Kararın tebliğ edilmemesi nedeniyle itiraz yolunun kapatıldığı kaydedilen dilekçede, savcılığın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan değerlendirme yaptığı halde tehdit suçunu değerlendirme dışı bıraktığı ifade edildi.

Dava açılsın

Dilekçede, Bulut’un konuşmasının şiddet çağrısı ve tehdit içerdiği vurgulanan dilekçede, Maraş ve Sivas katliamları gibi kitlesel olaylar ve Hrant Dink gibi cinayetlerin bu tür açıklamalar sonrasında gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Açıklamanın halkı din eksenli olarak ikiye ayırdığı ifade edilen dilekçede, “Yapılan açıklama ayrıca Sezen Aksu’ya destek açıklaması yapanlar arasında bulunan müvekkilimize dönük bir tehdit niteliğindedir. Sarf edilen “Onlara laf söyleyenlerin dillerini keseceğimizi buradan ilan ediyoruz. İçişleri Bakanımızın da dediği gibi, beyinlerine sıkacağız, … İnlerinde hepsini ezeceğiz.” Sözlerinin tehdit içerdiği tartışmasızdır. İtirazımıza konu takipsizlik kararı hukuka aykırıdır” denildi.

Dilekçede, takipsizlik kararının kaldırılarak şüpheli hakkında dava açılması istendi.

“Dillerini koparmak görevimiz”

Sezen Aksu’nun Hzb Adem’e cahil dediği gerekçesiyle başlayan tartışmaya AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil olmuş ve "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" demişti. Erdoğan daha sonra da “Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir” demişti.