Kültür-Sanat

Gülse Birsel: Mutluluğum entelektüel değil saf bir noktadan çıkıyor

"İnternette tanımadığım insanları stalk'lıyorum"

11 Ekim 2019 20:36

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel, Tuhaf Dergi'nin Ekim sayısında kendisi için hazırlanan dosya için bir söyleşi verdi. Birsel, mutluluğun ne demek olduğuyla yakından ilgilendiğini belirtirken, "Sevdiği işi yapıyorsan mutluluk seviyesini yukarıda tutabiliyorsun, bir de doğru arkadaşlık. Başka çaremiz yok. Sevdiğin mesleği yap, mutlu insanlarla bir arada ol, sohbet et ve günü kurtar: Benim çözümüm bu" dedi.

Türkiye'nin önde gelen edebiyatçı, müzisyen ve gazetecilerini bir araya getiren Tuhaf Dergi, Ekim ayında ünlü senarist, oyuncu, sunucu, gazeteci ve yazar Gülse Birsel'i konuk etti. 'Sana da öyle gelmiyor mu?' mottosuyla çıkan derginin Gülse Birsel için hazırladığı dosyada ünlü senaristle geniş bir söyleşi yer alıyor.

"Sevdiğin iş ve doğru arkadaşlık..."

Tuhaf Dergi Yayın Yönetmeni Nurhak Kaya ile gerçekleştirdiği söyleşide mutluluğun ne demek olduğuyla yakından ilgilendiğini belirten sanatçı, "Sevdiği işi yapıyorsan mutluluk seviyesini yukarıda tutabiliyorsun, bir de doğru arkadaşlık. Başka çaremiz yok. Sevdiğin mesleği yap, mutlu insanlarla bir arada ol, sohbet et ve günü kurtar: Benim çözümüm bu" açıklamasında bulundu.

Kendi mutluluk seviyesinin kimi insanları sinirlendirecek kadar yüksek olduğunu söyleyen sanatçı, "Oyuncular negatif duygularını da saklamayan insanlar olduklarından, meslek icabı iyiyi de kötüyü de dışarı atmaya meyilliler. 'Onu da hallederiz ya, o da iyi insan, bir şey olmaz' falan deyip durmam bazen sinirlerine dokunabiliyor" ifadelerini kullandı.

"İnternette tanımadığım insanları stalk'lıyorum"

Hayata dair bir hevesi olan insanların hayata bakışını anlamlı hale getirdiğin dile getiren Gülse Birsel, insanların profillerine kahve ve kek fotoğrafı koyu güne başlama motivasyonu edinmek istediklerini anlayabildiğini, bunun sahici olmasa da yaşam sevincinin bir uzantısı olabileceğini düşündüğünü belirtti:

"Paylaşma isteğinin altında yatan enerji ve neşe ilgimi çekiyor. Bu yüzden sosyal medyada tanımadığım insanları takip edip gözlemlediğim de oluyor. Bazen gelişigüzel isimler yazıp hayatlarına bakıyorum. Ne yaşıyorlar, nasıl vakit geçiriyorlar? Ordan arkadaşlarına geçiyorum, ordan başka insanlara... Her insan bir hikâye ve her hayat, bakmasını bilen için değerli."

Tuhaf Dergi'de yer alan söyleşiye, Fethi Karaduman'ın fotoğrafları da eşlik ediyor. Tüm Türkiye'de gazete ve dergi satan her yerde olan Tuhaf Dergi'nin tam kadrosu ise şöyle: Gülse Birsel, Roger Waters, İlber Ortaylı, Zülfü Livaneli, Ahmet Mümtaz Taylan, Hakan Günday, İsmail Küçükkaya, Barış Özcan, Ebru Ceylan, Tarık Tufan, Murat Uyurkulak, Yekta Kopan, Selçuk Şirin, Büşra Sanay, Yüce Zerey, Ceren Kumbasar, Gamze Cizreli, Fethi Karaduman, Selen Özer Günday, Ayşe Dilan Taylan, Atmosphere, Nando Salva, Muhsin Topyıldız, Nurhak Kaya.