Gündem

Gülizar Biçer Karaca: Milletin iradesinin mücadelesini vermek bizim en temel sorumluluğumuz; Can Atalay konusunda oldukça hassasım

03 Aralık 2023 16:13

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında “Meclis Başkanvekili olarak parlamentonun hukukunu, hakkını ve parlamentonda milli iradeyi temsil eden milletin iradesinin mücadelesini vermek bizim en temel sorumluluğumuz diye düşünüyorum. O nedenle Can Atalay konusunda oldukça hassasım. O konudaki mücadelemi de sürdürüyorum” dedi. 

CHP’nin Antalya’da 2 günlük TBMM Grubu 28’inci Dönem 1’inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı bugün sona eriyor. Toplantıyıdeğerlendiren TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Karaca, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi kararını değerlendirdi.

Karaca, parlamentonun hukukunu korumak istediklerinin altını çizerek; “İlk Meclis Başkanvekili olduğum zaman odasında oturan, sadece Meclis’te 1 hafta nöbetçi olduğu dönemlerde Meclis kürsüsüne çıkan Meclis başkanvekili olmayacağımı açıkça ifade etmiştim. Meclis Başkanvekili olarak parlamentonun hukukunu, hakkını ve parlamentonda milli iradeyi temsil eden milletin iradesinin mücadelesini vermek bizim en temel sorumluluğumuz diye düşünüyorum. O nedenle Can Atalay konusunda oldukça hassasım. O konudaki mücadelemi de sürdürüyorum” açıklamasını yaptı. 

Karaca, CHP’nin Antalya kampına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“TBMM’de CHP’nin milletvekilleri her yasama yılı öncesinde bir değerlendirme kampına girerler ve o dönemin yasama faaliyetleri konusunda nasıl bir muhalefet mücadelesi verecekleri ve iktidar mücadelesi için ne yapacağını değerlendirirler. Bu yıl kurultay sebebiyle ancak bu tarihlere denk gelebildi. Bugün özellikle yerel seçimlere 4 ay gibi çok kısa bir zaman kaldığı süreçte yerel yönetim stratejisi ne olmalı, aday belirlenmesi yöntemi nasıl olmalı, bu konuda değerli milletvekillerimiz görüş ve ve önerilerini paylaşılıyorlar. Sonuçta da yerel yönetimlerde de bir başarı hikayesi yakalamak zorundayız. 11 büyükşehri 18-20’ye çıkarmak, 10 ili, 20-30’a çıkartmak mutlaka ve mutlaka 2019 başarısını yüzde 100 artıracak bir başarı hikayesini yazmak üzere burada bir çalışma yürütülüyor.”