Gündem

Grevdeki tavrı eleştirilen gazeteci Ceyda Karan, BirGün’den istifa etti

13 Eylül 2023 16:58

Sputnik Türkiye'de işten atılan gazetecilerin grevi sürerken, Sputnik’teki programa devam edeceğini açıklayan ve 'grev kırmak'la eleştirilen Gazeteci Ceyda Karan, BirGün’den istifa ettiğini duyurdu. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Sputnik Türkiye yönetimi ile sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almış, kararın ilanından sonra Sputnik, TGS üyesi 24 çalışanını işten çıkarılmıştı. Grev devam ederken Radyo Sputnik’te yapılan anonslarda Ali Çağatay, Ceyda Karan, Mahir Boztepe, Erdal Kaplanseren ve Serhat Ayan’ın da aralarında olduğu isimlerin yeni yayın döneminde mikrofon başında olacaklarının duyurulmasının ardından "Programcılar grevi kıracak mı?" sorusu gündeme gelmişti.

Radyo Sputnik'te yayına başlayacağını duyuran gazeteci Ceyda Karan, "En başından bu yana sağlık ve ikamet koşullarım ile siyasi tutumumu vurguladığım genç meslektaşların bilgisi ve onayıyla yürüttüğüm sürecin ardından Eksen yayınlarına başlıyorum. Bu süreçte tıpkı Cumhuriyet gazetesinde olduğu gibi sendikanın uyguladığı siyaset ve stratejik tutum hayal kırıklığı yaratmıştır. Genç meslektaşlarıma Türk medyasındaki meslek yaşamlarında başarılar diliyorum” demiş, Karan’ın açıklaması tepki çekmişti.

"Gazeteyi alet etmeyin, istifamı bildirdim"

Sosyal medya hesabından bugün bir açıklama daha yapan Ceyda Karan, "Birgün Gazetesi’ni alet etmeyin. Pazartesi akşamı İbrahim Varlı’ya istifamı bildirdim." dedi.