Gündem

Greta Thunberg'in babası: Çevre aktivistlerinin lideri olması kötü bir fikirdi

Baba Thunberg, Greta'nın kendisi için ikiyüzlü dediğini belirtti

30 Aralık 2019 12:50

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg'in babası Svante Thunberg BBC Radio 4 Today isimli programına katıldı konuştu. Baba Thunberg, "Greta'nın çevre aktivistlerinin lideri olması kötü bir fikirdi" dedi.

Greta’nın 2018 yılında başlayan eylemlere katılarak cuma günü okula gitmemesinin sıkıntı yarattığını söyleyen Svante Thunberg, “Greta eylemlere başlamadan önce 3 ya da 4 yıl boyunca depresyonla mücadele etti. Depresyon sebebiyle Greta konuşmayı bıraktı ve yemek yemeyi reddetti ben de İsveç’tek evimizde Greta ve kız kardeşi Beata ile daha çok vakit geçirmeye ve ilgilenmeye başladım” dedi.

Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilen Greta, 2018’den beri küresel ısınma karşısında harekete geçilmesi gerektiğini savunuyordu.

Beata’nın da aynı Greta gibi Asperger Sendromu’yla mücadele ettiğini belirten Svante Thunberg, opera sanatçısı olan eşi Malena Ernman’ın ailesiyle birlikte olmak için sözleşmesini iptal ettiğini söyledi. Evde iklim değişikliği konusu ile ilgili sohbet ederken kızının kendisine ikiyüzlü dediğini dile getiren Baba Thunberg, “Greta’nın ön saflarda yer alması kötü bir fikirdi fakat kızım eleştirileri inanılmaz iyi bir şekilde karşıladı” açıklamasını yaptı.

Dünyaya zarar vermemek için uluslararası seyahatlerinde deniz yolunu tercih eden Greta’nın yanında olan babası, “3 Ocak’ta 17 yaşına basacak dolayısıyla artık ona eşlik etmek zorunda olmayacağım. Fakat bana ihtiyacı olduğunu düşünürsem ona eşlik edeceğim” dedi.