Ekonomi

Google yapay zeka destekli aramalar için ücret almayı planlıyor

04 Nisan 2024 11:24

Google’ın çatı kuruluşu Alphabet, yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı planlandığı iddia edildi. İddia ismi açıklanmayan şirket yetkilileri tarafından doğrulandı.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Financial Times’a (FT) konuşan yetkililer Google’ın yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı planladığı iddialarını doğruladı.

FT’nin aktardığına göre şu an viral sohbet robotu ChatGPT’nin versiyonu olan Gemini adlı yeni yapay zeka asistanına erişim sağlayan şirket, premium abonelik hizmetlerine yapay zeka destekli arama özelliklerinin eklenmesi seçeneklerinin üzerinde çalışıyor.

Google kullanıcıların geleneksel arama motorundan ücretsiz faydalanabileceğini ve abonelerin arama sonuçlarıyla birlikte reklam görmeye devam edeceklerini söyledi.

Reuters’a açıklamada bulunan bir yetkili de reklamsız bir arama deneyimi üzerine çalışmayı düşünmediklerini söyledi. Google’ın amacının abonelik tekliflerini geliştirmek için yeni premium hizmetleri geliştirmek olduğunu söyledi.