Gündem

Göç İdaresi Başkanlığı: DEAŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği iddiaları asılsız

30 Mart 2023 14:30

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, DEAŞ terör örgütü üyelerine vatandaşlık verildiği iddialarını yalanlayarak, "Söz konusu bu iddialar, asılsız olup iddia sahiplerinin spekülasyonlarından ibarettir. Bahse konu iddialar incelendiğinde, adı geçen şahısların hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, sosyal medyada yer alan terör örgütü üyelerinin vatandaş yapıldığına yönelik iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı.

"Hukuki süreç başlatılacak"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nca Yozgat İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilen yazı ise DEAŞ'tan haklarında işlem yapılan 6 yabancı uyruklu şahısla ilgili gerekli tahdit kodlarının girilmesi ve infaz süreci sonrasında sınır dışı edilmelerinin sağlanmasına yönelik olup, vatandaşlıkla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Bilinçli bir şekilde ve çarpıtılarak yapılan paylaşımlardan, kamuoyunda infial uyandırmak amacıyla DEAŞ'tan işlem gören yabancı uyruklu şahıslara vatandaşlık verildiği algısı oluşturulmak istendiği açıktır. Kamuoyunun sistematik olarak yalanı yayan bu kişilere ve provokatif paylaşımlara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Bu ve benzeri paylaşım yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır"
ifadelerine yer verildi. (DHA)